miercuri, 4 octombrie 2023
Informația fără granițe


Intervenția Ambasadei în cazul celor 5 elevi români din Germania confirmați cu noul coronavirus

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - marți, 9 iunie 2020 Etichete: , , , , , , , , ,

Cinci copii români elevi la şcoala primară din Spandau, suburbie a Berlinului, au fost confirmaţi cu Covid-19. Trei dintre ei aparțin aceleiași familii. Acesta este cel mai mare număr de cazuri depistat într-o şcoală germană până acum, au spus autorităţile. Elevii sunt în clase diferite, motiv pentru care alți cincizeci de elevi şi nouă profesori au fost plasaţi în carantină. Reprezentanții Ambasadei României în această țară au contactat conducerea instituției de învățământ.

Cei cinci elevi români învață la școala Christoph Földerich din Spadau. „Trei dintre ei provin din aceeași familie, în timp ce ceilalți doi, cel mai probabil, au intrat în contact cu aceștia”, a declarat dr. Gudrun Widders. Cei trei frați cu COVID provin dintr-o familie de șapte persoane în care alți doi membri au fost, de asemenea, testați pozitiv. Încă nu este clar dacă adulții au infectat copiii sau invers.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Berlin, s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în mass-media referitoare la infectarea cu SARS-CoV2 a celor cinci cetățeni români, minori, elevi ai unei școli din districtul Spandau, se arată într-un comunicat sosit pe adresa redacției noastre.

Până la acest moment, autoritățile locale nu au notificat ambasada cu privire la această situație, iar la nivelul misiunii diplomatice nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară.

Reprezentanții Ambasadei au contactat conducerea instituției de învățământ, însă aceasta nu a oferit informații medicale sau de contact până la acest moment, invocând rațiuni de protecție a datelor personale.

De asemenea, Ambasada României la Berlin a intrat în contact și cu Autoritatea locală pentru Sănătate, care a răspuns că este de așteptat ca primirea unor informații suplimentare celor deja cunoscute public să dureze, dat fiind că investigarea situației medicale este încă în curs.

- Continuarea după publicitate -

Ambasada României la Berlin monitorizează cu prioritate situația şi menţine legătura cu autorităţile locale competente, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, dacă situația o va impune.

DISTRIBUIE