sâmbătă, 24 februarie 2024
Informația fără granițe


Inundații și alunecări de teren în Germania, peste 100 de morți și zeci de persoane dispărute

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - vineri, 16 iulie 2021 Etichete: , , , , ,

Cel puțin 63 de persoane au murit în Renania-Palatinat și 44 în Renania de Nord-Westfalia, în urma inundațiilor și alunecărilor de teren din Germania, a transmis astăzi publicația locală Süddeutsche Zeitung.

Potrivit sursei citate, numeroase case riscă să se prăbușească în Erftstadt, la sud de Köln, și zeci de persoane au fost evacuate.

Sursă foto: Facebook/tagesschau.de

Guvernul federal pregătește intervenții de urgență pentru regiunile afectate, iar poliția a cerut cetățenilor să nu pătrundă singuri în zonele inundate pentru a-și căuta rudele.

În această dimineață de vineri, 16 iulie 2021, autoritățile locale au anunțat 1 300 de persoane date dispărute în urma inundațiilor numai în districtul Bad Neuenahr-Ahrweiler, dar publicația germană Zeit vine cu lămuriri în aceste sens.

Mai exact, numărul mare de persoane declarate dispărute ar fi datorat faptului că rețeaua de telefonie fixă nu mai funcționează, iar cea mobilă suferă întreruperi.

Prin urmare, din moment ce persoanele au fugit din calea apelor și a alunecărilor de teren, deci nu pot fi găsite în locuințele lor sau la locurile de muncă și nu pot fi contactate nici prin telefon, sunt considerate dispărute.

Sursă foto: Facebook/tagesschau.de

Potrivit ministrului de Interne din Renania-Palatinat, Roger Lewentz, „puțin sub 100 de persoane sunt dispărute efectiv”, conform datelor înregistrate de polițiști.

Serviciul meteo german a făcut astăzi un bilanț al ploilor din ultimele zile și s-a constatat că cea mai mare cantitate de apă, 182,4 litri pe metru pătrat, a căzut în ultimele 72 de ore în Nachrodt-Wiblingwerde.

A doua cea mai mare cantitate a fost înregistrată în Hagenm, fiind vorba de un total de 175,7 litri pe metru pătrat care au căzut între orele 05:50 din 12 iulie și 15 iulie.

Altena din Märkisches Kreis se află pe locul trei cu 174,9 litri pe metru pătrat. Un total de șase dintre cele mai afectate 15 comunități se aflau în Märkisches Kreis.

Mai multe dintre orașele din Renania de Nord-Westfalia au înregistrat, de asemenea, cantități mari de ploaie: în Köln, 149,8 litri pe metru pătrat au căzut în 72 de ore, în Aachen 144,3 și în Düsseldorf 143,3.

Conform datelor publicate de serviciul meteo german (Deutscher Wetterdienst – DWD), un total de 141,4 litri pe metru pătrat au căzut în districtul Eifel din Bitburg-Prüm din Renania-Palatinat, iar în districtul Ahrweiler au fost 133,5.

„În Erftstadt-Blessem, casele au fost inundate masiv, iar unele s-au prăbușit. Mai mulți oameni lipsesc. Apelurile de urgență vin din case, dar salvarea lor nu este posibilă mereu”, a scris Guvernul raional din Köln pe Twitter.