sâmbătă, 23 septembrie 2023
Informația fără granițe


Iohannis: Masca de protecție va fi obligatorie din 15 mai în spațiile publice închise

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din România Știri - miercuri, 22 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat miercuri, 22 aprilie, într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni că începând cu data de 15 mai 2020 măsurile de restricție impuse pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus vor fi mai „relaxate”, dar că cetățenii vor fi nevoiți să poarte mască de protecție în spațiile publice închise.

„Am avut astăzi o nouă întâlnire cu Premierul Orban și cu un grup de miniștri și consilieri, pentru a începe să detaliem ce am anunțat ieri, așa-numitul plan de relaxare. Este vorba, evident, de relaxarea măsurilor pe care le-am luat pentru protecția populației și, în acest sens, vom avea, în scurt timp, un plan destul de detaliat pe care îl vom prezenta public. Dar am considerat că unele din chestiunile care ne privesc pe toți, vă privesc pe toți, trebuie anunțate din timp, ca să ne pregătim”, a declarat Președintele.

„Una dintre aceste măsuri este cea cu masca de protecție. Astfel, am decis astăzi că după data de 15 mai toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și atunci când folosim transportul public în comun. Această măsură nu este limitată în timp și vom putea să renunțăm la purtarea măștii poate la anul, atunci când această pandemie va fi sub control și nu mai există riscul infectării”, a precizat Iohannis.

Ce-a de-a doua măsură este legată de circulația cetățenilor în spațiul public, care nu vor mai fi obligați practic să stea în casă de la acea dată.

„O a doua măsură pe care am decis-o este una care cu siguranță va bucura pe foarte mulți români. După data de 15 mai, deci după ce se epuizează actuala stare de urgență, vom renunța la restrângerile care privesc persoane. Deci, nu vom prelungi restricțiile de deplasări individuale. Sau, invers spus, vom putea să ne deplasăm în spații publice fără să trebuiască să declarăm în prealabil unde mergem și de ce mergem. Este vorba despre libertatea de mișcare individuală”, a transmis Președintele României.

Alte restricții însă, precum interdicțiile pentru adunări publice sau altfel de manifestări care prevăd adunări, vor rămâne în vigoare, a mai anunțat Klaus Iohannis.

Urmăriți declarația de presă integrală în video de mai jos.

- Continuarea după publicitate -

DISTRIBUIE