joi, 9 februarie 2023
Informația fără granițe


Ion a murit printre străini după ce mașina cu care circula s-a stricat pe autostradă. „Vei rămâne super eroul meu!”

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Fără categorie Știri - vineri, 16 octombrie 2020 Etichete: , , , , ,

ACTUALIZARE 3 NOIEMBRIE 2020:

Lucian Galoș ne-a trimis informații detaliate prin care a demonstrat că s-au strâns în total circa 5.350 RON prin strângerea de fonduri organizată de el, iar banii au fost transferați fiicei lui Ion, Geanina. Din păcate, abia s-a strâns în jur de 25% din suma necesară repatrierii, dar știm că trăim o perioadă foarte grea cu toții, de aceea mulțumim tuturor celor care s-au implicat și au încercat să ajute cum au putut.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

„Ai plecat în altă lume singur, prin străini, să ducem o viață mai bună și uite rezultatul! De ce, Doamne??????”

Strigătul de durere de mai sus îi aparține Geaninei, o fiică îndurerată care sâmbătă, 10 octombrie 2020, l-a pierdut pe cel care a fost nu doar un tată, ci un „super erou”, așa cum îl numește în mesajul ei de adio. Ion Apopei, sau „Jenică” pentru cei apropiați,  avea numai 51 de ani și lasă în urma lui o familie întreagă în lacrimi: soția, fiicele și două nepoțele cu vârste sub 5 ani.

Ion Apopei, 51 de ani. Foto: Facebook

„Pentru noi tu ai fost tată, tu ai fost bunic, ai fost și vei rămâne. Ne bucurăm că ai apucat să îți cunoști nepoatele, dar călătoria ta s-a oprit astăzi. Ai plecat în altă lume singur, prin străini, să ducem o viață mai bună si uite rezultatul?! De ce, Doamne?????? Știu ca ne-ai iubit și știu că știi că te-am iubit !!! Dumnezeu să te odihnească! Nu te vom uita niciodată!!! Te-am iubit si te vom iubi!! Vei rămâne super eroul meu!”, a scris Geanina, fiica lui Ion, pe Facebook.

Era ora 18:05 din seara zilei de sâmbătă când paramedicii din localitatea Huy, provincia Liege din Belgia, au fost solicitați să intervină pe autostrada E42, în dreptul orașului Wanze, unde tocmai se petrecuse un tragic accident. Sursele locale informează că o mașină înmatriculată în România, în județul Hunedoara, s-a defectat în dreptul viaductului apropierea viaductului Huccorgne.

Cele două persoane aflate la bordul mașinii, printre care și Ion Apopei, s-au dat jos și au început să o împingă spre banda de urgență când un autoturism care venea din spate cu viteză i-a lovit din plin. Ion și-a pierdut viața pe loc, iar cealaltă persoană a suferit diverse răni și a rămas cu un șoc care o va urma toată viața.

Mașina în care se afla Ion Apopei. Foto: Dépannage Charlier din Huy, Belgia

„El împingea prin geamul șoferului, iar celălalt din spate. Ion a murit, iar cel din spate a scăpat”, ne-a confirmat Lucian, prieten cu bărbatul român decedat.

Așa cum se întâmplă de cele mai multe ori în contextul unor tragedii de acest gen, în care sunt implicați români plecați la muncă în străinătate, repatrierea și înmormântarea sunt mult prea costisitoare pentru a fi susținute de familie fără să fie ajutată și de oamenii cu suflet bun. Unul dintre acești oameni este Lucian Galoș, un prieten de familie care a decis să creeze și o strângere de fonduri pentru a o ajuta pe Elena, soția lui Jenică, și pe fiicele lor, să treacă peste această greutate măcar din punct de vedere financiar.

„La finalul strângerii de fonduri, care va dura câteva zile până va fi validată și 2-3 zile până îmi vor intra banii în cont, voi transfera suma Geaninei, una dintre fete. Voi posta totul la vedere”, ne-a asigurat Lucian.

Oamenii cu inimă mare care vor să doneze câtuși de puțin pentru a contribui la repatrierea trupului neînsuflețit al conaționalului nostru, originar din Deva, pot accesa pagina strângerii de fonduri prin link-ul de mai jos și pot dona direct prin platforma Facebook:

https://www.facebook.com/donate/2898999680386495/3371145512921555/

Între timp, familia se pregătește cum poate atât pentru funeralii, cât și pentru durerea ultimului rămas bun pentru cel care le-a fost soț, tată, socru și bunic.