luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Italia: A găsit un portofel cu 3.200 de euro pe care l-a predat la carabinieri. Violeta era cu soțul și băiețelul de 3 ani

Scris de: Daniela Stoica , înv Fără categorie - marți, 28 ianuarie 2020

O femeie româncă în vârstă de 32 de ani, Violeta Oancă, din Padova, a găsit pe stradă astăzi, marți 28 ianuarie, un portofel plin cu bani și cecuri pe care l-a predat la carabinieri. În interiorul portofelului se afla și un inel de aur cu briliante de mare valoare, scrie Il Gazzettino.

Un gest de mare onestitate, corectitudine și responsabilitate pe care Violeta nu a ezitat nicio clipă să-l ducă la îndeplinire. În portofelul pe care l-a găsit pe via Tommaseo din Padova se aflau nici mai mult, nici mai puțin de 3.200 de euro, câteva cecuri și un inel valoros. Românca era împreună cu soțul și băiețelul lor în vârstă de 3 anișori când a zărit portofelul doldora de bani. Fără să stea prea mult pe gânduri, s-au prezentat toți trei la carabinieri unde au predat portofelul, iar militarii au identificat persoana care îl pierduse și care era proprietarul unui restaurant din Adria, provincia Rovigo, din Veneto. Bărbatul s-a prezentat imediat la unitatea de carabinieri pentru a-și recupera bunurile.

- Continuarea după publicitate -

O faptă bună a românilor noștri felicitați de carabinierii italieni, dar mai presus de toate o lecție de cinste și responsabilitate pentru băiețelul de 3 ani, care va crește „îmbogățit” cu valori morale precum cele de care au dat dovadă astăzi părinții săi.

Violeta Oancă împreună cu familia sa, cu proprietarul portofelului și carabinierii italieni. Foto: Il Gazzettino