vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Italia: A găsit un telefon pe stradă și l-a dus la Primărie, român trimis în judecată pentru furt

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - luni, 13 ianuarie 2020 Etichete: , , , , , ,

Caz absurd în Italia unde un român a riscat să ajungă la închisoare pentru simplu fapt că este… cinstit. Conaționalul nostru, rezident în localitatea Lucca Sicula din provincia Agrigento (Sicilia) a fost trimis în judecată de autoritățile locale cu acuzația de furt doar pentru că a vrut să returneze proprietarului un telefon găsit pe stradă.

Potrivit ziarului local Agrigento Notizie, Neculai Marin în vârstă de 40 de ani a găsit în data de 5 martie 2017 un telefon pe stradă și cu cele mai bune intenții în gând s-a prezentat la Primăria din localitate pentru a lăsa telefonul acolo, în speranța că va fi găsit proprietarul. Deși sursa citată nu scrie cum s-a ajuns în această situație, cert este că bărbatul român a fost denunțat apoi pentru furt și a fost trimis în judecată, fiind astfel nevoit să suporte un proces în tribunal care a durat până în urmă cu câteva zile.

- Continuarea după publicitate -

Din fericire, judecătorul Grazia Scaturro a acceptat argumentele aduse de avocatul Pasquale Danna, care l-a reprezentat la proces pe românul nostru, ca fiind valide și l-a declarat pe Neculai Marin nevinovat fiindcă „faptul nu constituie o infracțiune”.