luni, 29 mai 2023
Informația fără granițe


Italia: Amendă de 533 euro de fiecare pentru patru persoane care circulau în aceeași mașină fără mască de protecție

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - vineri, 11 septembrie 2020 Etichete: , , , , , ,

Patru italieni din Bari s-au ales cu o amendă de peste 500 de euro fiecare după ce au fost prinși de polițiști circulând în aceeași mașină fără să poarte mască de protecție. Legea curentă din Italia permite circulația la bordul aceluiași autoturism a maxim trei persoane care nu fac parte din aceeași familie sau nu locuiesc împreună.

Potrivit ziarului La Repubblica, cei patru indivizi au fost opriți de polițiști în cartierul Poggiofranco din Bari, în timpul unui control de rutină și au fost amendați fiecare cu suma de 533 de euro pentru nerespectarea art. 4 din Decretul de Lege 19/2020. Conform resepectivei norme legale, maxim trei persoane, cu tot cu șofer, pot circula într-un autoturism și numai folosind masca de protecție, dacă nu fac parte din același nucleu familial sau nu împart aceeași locuință, dar cei patru bărbați sancționați nu se încadrau în niciuna din cele două excepții și nici masca nu o foloseau.

Pentru pietoni, în schimb, dacă nu folosesc masca de protecție în locurile publice unde aceasta este obligatorie prin lege amenda este de 400 de euro, mai precizează sursa citată.

DISTRIBUIE