luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Italia: Două cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Traficul aerian cu China a fost închis

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - vineri, 31 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Doi turiști chinezi originari din Wuhan care se aflau într-o vizită turistică în Italia, au fost depistați cu noul  coronavirus. Vestea a fost confirmată de premierul Italiei, Giuseppe Conte, într-o conferință de presă susținută împreună cu ministrul sănătății, Roberto Speranza.

Camera pe care o ocupau cei doi turiști chinezi la hotelul Palatino din via Cavour, în plin centrul orașului Roma, a fost sigilată, iar ei au sunt internați la spitalul de boli infecțioase Lazzaro Spallanzani din via Portuense. Cei doi sunt soț și soție și au 67, respectiv 66 de ani.

- Continuarea după publicitate -

Alți turiști chinezi care făceau parte din același grup au fost duși pentru control la același spital. Premierul Giuseppe Conte a anunțat „Vom opri toate zborurile din și înspre China, suntem prima țară care a adoptă această măsură de precauție”.

Directorul spitalului Spallanzani a declarat într-o conferință de presă că nu ar fi alte persoane expuse infectării, iar cei doi turiști chinezi ar fi ajuns la Roma după ce au intrat deja în contact cu virusul în altă parte. Turiștii erau în Italia din data de 23 ianuarie, când au aterizat pe aeroportul Malpensa din Milano. Au efectuat apoi o serie de vizite turistice după care au ajuns la Roma cu un alt grup de turiști chinezi. Cei doi erau singurii care proveneau din Wuhan. Miercuri, pe la ora 22.00, bătbatul chinez a început să se simtă rău și a fost dus cu ambulanța la Spallanzani, unde în urma testelor s-a constatat infecția cu noul coronavirus.

Camera în care erau cazați a fost sigilată pentru decontaminare, în timp ce restul grupului, care ar fi trebuit să plece cu autobuzul către Cassino, a fost dus la spital pentru investigații. Directorul hotelului, Enzo Ciannelli, a declarat că insituția hotelieră va rămâne deocamdată deschisă.

- Continuarea după publicitate -

Reprezentanții Departamentului de Sănătate al Regiunii Lazio au declarat că au fost făcute imediat controale la persoanele care au intrat în contact cu cuplul internat la Institutul Național de Boli Infecțioase Spallanzani. Au fost puse în aplicare toate măsurile prevăzute de protocoale atât pentru angajații hotelului, cât și pentru ceilalți membri ai grupului de turiști. În prezent, toate persoanele controlate sunt asimptomatice și nu provoacă îngrijorare.

Guvernul italian a decis să anuleze toate zborurile către și dinspre China, iar premierul Conte a precizat: „Acordăm o mare atenție măsurilor de precauție și suntem foarte atenți la toate detaliile, nu există niciun motiv pentru a se crea panică în rândurile populației.”