fbpx
vineri, 22 ianuarie 2021
Informația fără granițe


Italia ia în considerare reducerea perioadei de carantină de la 14 la 10 zile

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - vineri, 11 septembrie 2020 Etichete: , , , , ,

Guvernul italian este tentat să reducă perioada de carantină/izolare la domiciliu de la 14 zile, obligatorii în prezent, la maxim 10 zile, informează ziarul Corriere della Sera.

Decizia de a lua în considerare această posibilitate vine după ce Franța a decis să reducă la 7 zile obligația de a sta în carantină, precum și în speranța că va avea un efect pozitiv asupra costurilor sociale și economice, așa cum a precizat premierul Giuseppe Conte la Modena în urmă cu două zile. Măsura de restricție constrânge oamenii să lipsească atât de la locul de muncă, cât și de la școală. Prin urmare, efectele negative asupra vieții sociale și economice sunt evidente.

- Continuarea articolului după publicitate -

Ministrul Sănătății din Italia, Roberto Speranza, vrea să evalueze toate riscurile cu atenție și a discutat, ieri, pe această temă cu coordonatorul Comitetului Tehnico-Științific (CTS), Agostino Miozzo, iar în cursul zilei de marți, 15 septembrie, va evalua această opțiune alături de toți membrii comitetului.

„Se poate lua în calcul o reducere și există diferite soluții, dar trebuie studiate în detaliu. Le vom evalua împreună cu Comitetul Tehnico-Științtific, precum și cu alte țări europene”, a declarat Speranza miercuri, 9 septembrie.

Între timp, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) continuă să recomande, în mod insistent, menținerea perioadei de carantină la 14 zile pentru a preveni răspândirea virusului.

- Mai multe articole după publicitate -

Trimite acest articol și prietenilor tăi

Trimite acest articol și prietenilor tăi