sâmbătă, 30 septembrie 2023
Informația fără granițe


Italia: Român suspectat că ar fi infectat cu noul coronavirus. Lucra în hotelul unde au fost cazați cei doi turiști chinezi bolnavi

Scris de: Daniela Stoica , înv Fără categorie - vineri, 31 ianuarie 2020

Un bărbat român în vârstă de 41 de ani, rezident la Vicovaro, lângă Roma, este suspectat că ar fi infectat cu noul coronavirus. Bărbatul lucrează la hotelul Palatino din Roma, același unde au fost descoperite primele două cazuri de infecție cu coronavirus, la doi cetățeni chinezi, soț și soție, precizează Rai News.

Românul Marian C., s-a prezentat ieri, joi 30 ianuarie, la spitalul San Giovanni din Tivoli, pentru că se simțea rău și a informat imediat personalul sanitar că lucrează în același hotel de pe via Cavour din Roma, unde tocmai au fost depistați doi cetățeni chinezi purtători de infecție cu coronavirus.  Marian a ajuns la spital la ora 16.55, cu o simptomatologie care ar fi ușor de confundat cu o gripă oarecare, dar personalul sanitar a observat detalii care nu s-ar potrivi cu simptomele medicale ale unei gripe sezoniere normale.

Pacientul a fost introdus imediat în camera de izolare, au specificat medicii din Tivoli în raportul lor, după care a fost transferat la Institutul de Boli Infecțioase Spallanzani din Roma, unde se află internați în izolator și cei doi turiști chinezi infectați. Diagnosticul conaționalului nostru este: „Suspect de infecție cu coronavirus.”

Doi turiști chinezi originari din Wuhan care se aflau într-o vizită turistică în Italia, au fost depistați cu noul coronavirus. Vestea a fost confirmată de premierul Italiei, Giuseppe Conte, care a decis să închidă traficul aerian către și dinspre China.

DISTRIBUIE