sâmbătă, 30 septembrie 2023
Informația fără granițe


Italia: Românii din Tarquinia, participanți la o acțiune civică ecologistă

Scris de: Daniela Stoica , înv Fără categorie - luni, 27 ianuarie 2020

Comunitatea românească din Tarquinia, localitate din Lazio pe malul mării Tireniene, s-a numărat duminică, 26 ianuarie 2020, printre participanții la evenimentul ecologic „Il mare d’Inverno” (Marea iarna). Aflată în acest an la cea de-a 29-a ediție acțiunea, organizată de asociația Fare Verde, reprezintă implicarea cetățenilor la curățarea plajelor din San Giorgio și Le Saline, de toate tipurile de deșeuri acumulate în ultimele luni, de la sfârșitul sezonului estival și până în prezent. Printre cele mai curioase obiecte găsite pe plajă se numără: un scuter stricat, o barcă gonflabilă, mai multe anvelope și o tricicletă pentru copii, scrie ilfaroonline.it.

În ciuda vremii nefavorabile voluntarii au strâns 25 de saci mari de gunoi, 130 de sticle de plastic și 50 de recipiente de sticlă de pe plajele din San Giorgio și Le Saline, plus alte obiecte „uitate” sau lăsate intenționat la malul mării: un scuter, o barcă gonflabilă, o mătură, opt anvelope și un tricicletă din plastic.

„Asociația noastră – a declarat Silvano Olmi, președintele regional al Fare Verde – a denunțat de ani de zile fenomenul grav de eroziune care afectează plajele italiene și pericolul pe care îl reprezintă plasticul pentru mare, un material pe care l-am putea folosi mai puțin. În plus, am găsit și mult polistiren provenit de la cutiile folosite pe bărcile de pescuit”.

Foto: Il Faro Online

La eveniment au participat consilierul de mediu din Montefiascone, Rita Chiatti, protecția civilă Aeopc Tarquinia condusă de Alessandro Sacripanti, președintele clubului FdI, Valentina Paterna, reprezentanți ai comunității românești din Tarquinia, grupul Fare Verde din Vasanello și Maria Lucia Belli de la Fare Verde Giovani.

 

DISTRIBUIE