marți, 30 mai 2023
Informația fără granițe


Italia și Spania anunță creșterea numărului de infectări cu Covid-19. Două românce testate pozitiv în regiunea Lazio

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - vineri, 24 iulie 2020 Etichete: , , , , ,

Numărul noilor cazuri de COVID-19 a crescut joi în Spania în timp ce această ţară depune eforturi să izoleze tot mai numeroasele focare de infecţie apărute după ridicarea restricţiilor antiepidemice cu o lună în urmă. Potrivit agenţiei EFE, numărul noilor cazuri din ultimele 24 de ore anunţate de Ministerul Sănătăţii spaniol este de 971.

Autorităţile regionale spaniole iau măsuri tot mai drastice pentru a preveni apariţia unor noi focare de COVID-19, precum purtarea măştii, închiderea localurilor pe timp de noapte sau limitarea deplasărilor populaţiei.

În Italia, Ministerul Sănătăţii din această țară a anunţat joi 306 noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore

Este cel mai mare numărul de noi contaminări de la jumătatea lunii iunie, fiind anunţate şi 10 noi decese. A crescut cu 82 şi numărul cazurilor active, în contrast cu tendinţa în scădere a acestora în ultimele luni.

Cele mai multe noi cazuri sunt în provincia Lombardia, cea mai afectată de pandemie, unde joi au fost confirmate pozitiv 82 de persoane, urmată de Emilia-Romagna (55), Trento (30) şi Veneto (22).

Două îngrijitoare românce care s-au întors în Italia cu autocarul au fost testate pozitiv la Covid-19

În regiunea Lazio, unde se află şi capitala Roma, au fost confirmate 26 de noi cazuri de infectare, dintre care 12 importate, inclusiv două românce care au venit în Italia cu autocarul pe ruta Bacău-Roma.

DISTRIBUIE