luni, 25 septembrie 2023
Informația fără granițe


La sosirea în Anglia românii sunt obligați să se izoleze timp de 14 zile. România nu este considerată „țară sigură”

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Din România Informații utile Prima pagină Știri - vineri, 3 iulie 2020 Etichete: , , , , , , ,

Autoritățile din Marea Britanie au publicat astăzi, 3 iulie, o listă completă a țărilor pentru care nu se aplică izolarea la domiciliu/carantina. România nu se află pe această listă, așadar, persoanele din țara noastră care se îndreaptă spre Anglia, vor fi obligate să se izoleze timp de 14 zile.

Măsura intră în vigoare începând cu 10 iulie. Pe lista care poate fi consultată aici, nu se regăsesc nici China, SUA, Suedia şi Portugalia, ceea ce înseamnă că la sosire persoanele care vin sau au trecut prin aceste ţări trebuie să se izoleze timp de 14 zile. Persoanele care călătoresc din ţările de pe listă nu vor trebui să stea în carantină decât dacă au călătorit printr-un loc care nu este scutit.

În ultimele zile, în România, s-a înregistrat o creștere alarmantă a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus. Încă 420 de persoane au fost infectate cu coronavirus în ultimele 24 de ore în România, bilanțul ajungând la 28.166 de cazuri.

Printre țările pe care guvernul britanic le consideră sigure se numără Grecia, Franța, Italia, Spania, Germania, Vietnam și Coreea de Sud – ultimele două fiind lăudate pentru modul în care au gestionat criza de coronavirus.

Guvernul de la Londra a transmis că informaţiile pentru călătoriile în Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord vor fi publicate în timp util de către administraţiile abilitate. Irlanda este deja scutită ca parte a zonei comune de călătorie, la fel ca Insulele Channel şi Insula Man.

„Listă poate fi lărgită în zilele următoare, în urma discuţiilor ulterioare dintre Marea Britanie şi partenerii internaţionali”, se precizează în comunicatul emis.

DISTRIBUIE