miercuri, 30 noiembrie 2022
Informația fără granițe


Românii din străinătate se pot vaccina în România chiar și fără programare. Condițiile ce trebuie îndeplinite

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Informații utile Știri - joi, 6 mai 2021 Etichete: , , , , , , , ,

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor români și străini cu drept de ședere în România, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) extinde modalitatea de înscriere la vaccinare, fără programare în platforma electronică.

Începând de sâmbătă, 8 mai, persoanele cu vârste de peste 60 de ani care doresc să se vaccineze și au documente de identitate valabile se vor putea prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare, pe tot parcursul intervalului orar de funcționare. Populația generală cu vârsta de până în 60 de ani care dorește să se vaccineze se va putea prezenta la centrele de vaccinare, după ora 14:00, fără programare, în vederea administrării dozelor de vaccin.

Așadar, sintetizând, vaccinarea se va putea face în limita capacității centrelor și a dozelor disponibile:

  • Cu utilizarea bonurilor de ordine eliberate în centre;
  • Pe tot parcursul programului centrului, pentru persoanele de peste 60 de ani;
  • După ora 14:00, pentru populația generală, cu vârsta sub 60 ani.

Prezentarea persoanelor se poate realiza la orice centru de vaccinare, indiferent de tipul vaccinului administrat, iar imunizarea efectivă și timpul așteptare pot fi condiționate de capacitatea centrului respectiv și de numărul persoanelor programate la vaccinare în acel centru.

Prioritate vor avea însă persoanele programate prin platformă, care au un loc deja ocupat și trebuie să aibă vaccinul asigurat, dar dacă un centru are capacitate de 100 de persoane și sunt 50 de persoane programate, va elibera bonuri de ordine pentru cele 50 de persoane suplimentare care se vor prezenta.

Trimite acest articol și prietenilor tăi