vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Liga Studenţilor Români din Străinătate: „Atelierul de Lectură” dedicat Zilei Limbii Române

Scris de: Daniela Stoica , înv Cultură Evenimente Limba Română - miercuri, 26 august 2020 Etichete: , , , ,

În data de 31 august 2020, Liga Studenţilor Români din Străinătate ne invită să participăm la un eveniment cultural online, dedicat Zilei Limbii Române. Evenimentul se numeşte „Atelierul de Lectură”, la care vor participa numeroşi studenţi şi profesori români din străinătate şi nu numai, se arată într-un comunicat remis Agerpres.

Liga Studenţilor Români din Străinătate sărbătoreşte această zi specială a Limbii Române printr-o serată culturală, care să ne aducă aminte de frumuseţea bogăţia uitată a limbii pe care o vorbim. Atelierul de Lectură este organizat online de LSRS, se află sub patronajul Ambasadei României în Republica Italiană şi se adresează tuturor românilor atât din diaspora, cât şi din ţară, care s-ar bucura de o frumoasă călătorie pe meleagurile literaturii.

- Continuarea după publicitate -

Acest proiect este coordonat de Alexandra Oana Chilian, studentă la psihologie la Universitatea Sapienza din Roma şi membră a Ligii Studenţilor Români din Străinătate, filiala Italia (LSRS Italia). Proiectul s-a născut în 2020 din dorinţa studenţilor din LSRS de a promova cultura română în diaspora şi difuzarea ei printre românii cărora le este mai dificil să intre în contact cu literatura de calitate locuind departe de România.

Prima ediţie a Atelierului de Lectură a fost lansată în aprilie 2020 şi de atunci întâlnirile sale se organizează lunar, reunind tineri studenţi şi profesori români din Italia alături de persoane de diverse profesii din mai multe oraşe. Cărţile despre care se discută variază de la publicaţii recente din 2018 până la romanele clasice din perioada interbelică sau de la cărţi cu o nuanţă ştiinţifică până la filosofie pentru publicul larg, astfel încât ele acoperă gusturile unui segment cât mai vast al cititorilor.

„Aşadar, noi studenţii din LSRS vă aşteptăm să veniţi alături de noi la întâlnirea Atelierului de Lectură, în data de 31 august 2020, de la ora 19:00 (ora României) pentru a sărbători cu bucurie Ziua Limbii Române.”

- Continuarea după publicitate -