marți, 25 iunie 2024
Informația fără granițe


Lista secțiilor de votare din diaspora pentru alegerile parlamentare din 5-6 decembrie 2020

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Din România În evidență Informații utile Știri - joi, 19 noiembrie 2020 Etichete: , , , , , , , ,

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că a adoptat Hotărârea nr. 26/2020 privind aprobarea listei sediilor secțiilor de votare din străinătate la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020, precum și unele măsuri pentru buna organizare a acestora, hotărârea urmând să fie publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Sediile secțiilor de votare din străinătate pentru alegerile parlamentare au fost propuse de misiunile diplomatice și oficiile consulare și comunicate AEP de către Ministerul Afacerilor Externe, în data de 16 noiembrie 2020.

Lista completă cu cele 748 de secții de votare din străinătate la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din acest an o puteți vedea la sfârșitul acestui articol.

Cetățenii români cu domiciliul în străinătate își vor putea exercita dreptul de vot la secțiile organizate în străinătate în baza unuia dintre următoarele acte de identitate:

a) pașaportul simplu, cu menționarea țării de domiciliu;

b) pașaportul simplu temporar, cu menționarea țării de domiciliu;

c) pașaportul simplu electronic, cu menționarea țării de domiciliu.

Cetățenii români cu reședința în străinătate își pot exercita dreptul de vot la secțiile de votare organizate în străinătate în baza unuia dintre următoarele acte de identitate, însoțite de un document oficial emis de statul străin privind stabilirea reședinței:

a) cartea de identitate;

b) cartea electronică de identitate;

c) cartea de identitate provizorie;

d) buletinul de identitate;

e) pașaportul diplomatic;

f) pașaportul diplomatic electronic;

g) pașaportul de serviciu;

h) pașaportul de serviciu electronic;

i) pașaportul simplu;

j) pașaportul simplu electronic;

k) pașaportul simplu temporar.

IMPORTANT: Mai multe secții de votare din Marea Britanie se pare că au fost mutate sau închise, dar publicul nu a fost informat de către autorități în mod corespunzător, pe toate canalele. Până la această oră am aflat doar despre 5 secții din UK care au fost modificate, acestea fiind:

  • Secția nr. 409 – Londra 4-Brent, de la Claremont High School, Claremont Ave, Kenton, Harrow HA3 0UH a fost eliminată și a fost înființată o secție de votare cu același număr în Londra 4-Harrow 2, la adresa Byron Hall Christchurch Avenue, Harrow, HA3 5BD;
  • Secția nr. 414 – Londra 9-Dagenham 1, Castle Green, Dagenham, RM9 4UN a fost mutată în Londra 9-Romford 2, la adresa The Wisteria, 229 Romford Rd, Forest Gate, London, E7 9HL;
  • Secția nr. 415 – Londra 10- Dagenham 2, situată în Castle Green, Dagenham, RM9 4UN a fost mutată la Londra 10-Croydon 101 Waddon Way, Purley Way, Croydon CR9 4HH;
  • Secția nr. 416 – Londra 11-Stratford , situată în The Hub Stratford, 259 High
    St, London E15 2LS a fost mutată la Londra 11-Camden, la adresa 105 Sumatra Road, London, NW6 1PL;
  • Secția nr. nr. 443 – Birmingham 2, situată la Jurys Inn, 245 Broad Street Birmingham, B1 2HQ  a fost mutată la Walsall, la adresa Nash Dom Community Hub, Sun Street, Walsall, WS1 4 AL.

Mai jos puteți vedea lista actualizată cu secțiile de votare, așa cum este prezentată și pe site-ul oficial MAE.