fbpx
sâmbătă, 28 noiembrie 2020
Informația fără granițe


Lista secțiilor de votare din diaspora pentru alegerile parlamentare din 5-6 decembrie 2020

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Din România În evidență Informații utile Știri - joi, 19 noiembrie 2020 Etichete: , , , , , , , ,

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că a adoptat Hotărârea nr. 26/2020 privind aprobarea listei sediilor secțiilor de votare din străinătate la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020, precum și unele măsuri pentru buna organizare a acestora, hotărârea urmând să fie publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Sediile secțiilor de votare din străinătate pentru alegerile parlamentare au fost propuse de misiunile diplomatice și oficiile consulare și comunicate AEP de către Ministerul Afacerilor Externe, în data de 16 noiembrie 2020.

- Continuarea articolului după publicitate -

Lista completă cu cele 748 de secții de votare din străinătate la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din acest an o puteți descărca accesând următorul link: https://www.rotalianul.com/wp-content/uploads/2020/11/Lista-sediilor-sectiilor-de-votare-din-strainatate-18.11.2020.pdf.

Cetățenii români cu domiciliul în străinătate își vor putea exercita dreptul de vot la secțiile organizate în străinătate în baza unuia dintre următoarele acte de identitate:

a) pașaportul simplu, cu menționarea țării de domiciliu;

b) pașaportul simplu temporar, cu menționarea țării de domiciliu;

c) pașaportul simplu electronic, cu menționarea țării de domiciliu.

Cetățenii români cu reședința în străinătate își pot exercita dreptul de vot la secțiile de votare organizate în străinătate în baza unuia dintre următoarele acte de identitate, însoțite de un document oficial emis de statul străin privind stabilirea reședinței:

a) cartea de identitate;

b) cartea electronică de identitate;

c) cartea de identitate provizorie;

d) buletinul de identitate;

e) pașaportul diplomatic;

f) pașaportul diplomatic electronic;

g) pașaportul de serviciu;

h) pașaportul de serviciu electronic;

i) pașaportul simplu;

j) pașaportul simplu electronic;

k) pașaportul simplu temporar.

- Mai multe articole după publicitate -

Trimite acest articol și prietenilor tăi

Trimite acest articol și prietenilor tăi