fbpx
duminică, 26 iunie 2022
Informația fără granițe


Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat actualizată la data de 14 martie. Carantină la sosirea în România

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România În evidență Informații utile Prima pagină Știri - luni, 15 martie 2021 Etichete: , , , , , , , , , ,

A fost actualizată Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr. 17 din 14.03.2021, pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, în contextul pandemiei de COVID-19.

Testul PCR negativ rămâne obligatoriu de prezentat la îmbarcarea în avion sau autocar, pentru cei care vin din statele incluse pe lista galbenă, iar carantina în acest caz se reduce la 10 zile (cei care nu prezintă un test Covid negativ făcut cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în România vor sta în carantină 14 zile). Testul PCR nu este obligatoriu pentru cei care au efectuat vaccinul, inclusiv rapelul, copiii sub trei ani sau persoanele care au avut COVID.

Lista țărilor din zona galbenă (carantină la domiciliu/locația declarată pentru 14 zile) cuprinde: Cehia, Estonia, San Marino, Muntenegru, Malta, Serbia, Iordania, Ungaria, Seychelles, Liban, Israel, Slovacia, Suedia, Slovenia, Bahrain, Bonaire, Saint Eustatius și Saba, Palestina, Andorra, Monaco, Letonia, Republica Moldova, Albania, Franța, Italia, Polonia, Aruba, Cipru, Brazilia, Luxemburg, Saint Lucia, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Insulele Turks și Caicos, Macedonia de Nord, Maldive, Kosovo, Puerto Rico, Olanda, Isle of Man, Bulgaria, Austria, Uruguay, Liechtenstein, Lituania, Chile, Bosnia și Herzegovina, Belgia, Peru, Marea Britanie, Africa de Sud, Spania.

- Continuarea articolului după publicitate -

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi