sâmbătă, 30 septembrie 2023
Informația fără granițe


Lista țărilor din care cetățenii care sosesc în România nu vor fi obligați să intre în izolare

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România În evidență Informații utile Prima pagină Știri - duminică, 14 iunie 2020 Etichete: , , , , , , , ,

Lista țărilor din care cetățenii care sosesc în România nu vor fi obligați să intre în izolare a fost aprobată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, informează Ministerul Afacerilor Interne din țara noastră.

Sâmbătă, 13 iunie, a avut loc o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, desfășurată on-line, pentru aprobarea listei cu statele din care cetățenii care sosesc în România nu vor fi obligați să intre în izolare. Măsurile aprobate se aplică începând cu data de 15.06.2020, ora 00:00.

Astfel, statele pentru care este introdusă măsura exceptării de la izolare, pentru persoanele asimptomatice care vin în România, sunt: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Lista cu țările pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare, se actualizează săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică, în fiecare zi de luni până la ora 16:00, în vederea introducerii în listă a unor noi țări.

Zborurile către și din țările care fac obiectul excepției se vor relua în condițiile stabilite de HG 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID -19, cu modificările și completările ulterioare.

 

DISTRIBUIE