miercuri, 22 martie 2023
Informația fără granițe


Lista țărilor din care românii intră în carantină la sosirea în țară, reactualizată în data de 26 octombrie

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Din România În evidență Informații utile Prima pagină Știri - luni, 26 octombrie 2020 Etichete: , , , , , ,

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, în şedinţa de luni, 26 octombrie, Hotărârea nr. 50 privind aprobarea listei ţărilor/zonelor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea în vederea prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei de COVID-19.

Carantina se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități. Carantina este recomandată, dar nu obligatorie, tuturor persoanelor care locuiesc la aceeași adresă.

Conform Hotărârii nr. 50 din 26.10.2020, pe lista actualizată a ţărilor şi zonelor cu risc epidemiologic sunt următoarele țări:

Andora, Vatican, Cehia, Belgia, Polinezia Franceză, Guam, Olanda, Armenia, Luxemburg, Slovenia, Franța, Gibraltar, Elveția, Liechtenstein, Muntenegru, Argentina, Spania, Slovacia, Marea Britanie, Georgia, Malta, Bahamas, Costa Rica, Croația, Irlanda, Polonia, Bahrein, Macedonia de Nord, Portugalia, Puerto Rico.

Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr. 50 din 26.10.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență: