luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Lista țărilor din Zona Verde. Românii care se întorc din aceste state nu fac izolare la domiciliu sau carantină

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Informații utile Prima pagină Știri - marți, 30 iunie 2020 Etichete: , , , , , , , ,

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) din România a publicat luni, 29 iunie, lista cu țările din Zona Verde pentru care se elimină obligativitatea carantinei sau autoizolării la domiciliu a persoanelor care sosesc în România din aceste state. Lista cu țările exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare a intrat în vigoare de la data de 30.06.2020, ora 0:00.

De precizat că ultima actualizare a listei cu zonele verzi s-a făcut luni, 22 iunie și își păstrează în continuare valabilitatea.

- Continuarea după publicitate -

Țările din zona verde sunt: Italia, Irlanda, Estonia, Finlanda, Franța – însă numai în zona continentală, Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Pentru celelalte state, care rămân în Zona Galbenă, se impune izolare la domiciliu 14 zile / carantină.

- Continuarea după publicitate -

Conform Hotărârii nr. 32 din data de 29.06.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență se menține valabilitatea listei publicată în data de 23.06.2020 până la stabilirea unui criteriu unitar la nivelul Uniunii Europene.

La art.1 al Hotărârii, Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă precizează:

Lista cu statele pentru care nu se impune măsura izolării/carantinei la locuință/locația aleasă elaborată de INSP și aprobată de CNSU prin Hotărârea nr. 29 din 13.06.2020 cu modificările și completările ulterioare prin Hotărârea nr. 31 din 23.06.2020, își menține valabilitatea până la stabilirea unui criteriu unitar la nivelul Uniunii Europene.