duminică, 4 decembrie 2022
Informația fără granițe


Lista țărilor cu risc epidemiologic în vigoare din 19 septembrie. Spania devine zonă verde

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din România Informații utile Știri - vineri, 17 septembrie 2021 Etichete: , , , , , , , , ,

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de joi, 16 septembrie, Hotărârea nr 71 privind actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. Spania și Danemarca au trecut în zona verde, iar Bulgaria, Franța și Republica Moldova în cea galbenă. Italia a rămas în continuare zonă verde, iar Marea Britanie zonă roșie.

Principalele modificări din Hotărârea nr. 71 a CNSU 

  • În zona roșie au intrat: Grenada, Bahamas, Barbados, Guyana, Bonaire, Saint Eustatius și Saba și Liechtenstein;
  • În zona galbenă au intrat: Bulgaria, Franța, Thailanda, Puerto Rico, Eswatini, Guernsey (din zona roșie, în urma scăderii incidenței), Republica Moldova, Honduras, Noua Caledonie, Saint Vincent și Grenadine și Gibraltar (din zona verde, în urma creșterii incidenței);
  • În zona verde au intrat: Spania, Danemarca, Luxemburg, Mexic, Panama, Argentina, Maroc și Montserrat.

Începând cu 19 septembrie 2021, ora locală 00:00, pentru persoanele care sosesc din Spania sau din celelalte țări considerate zonă verde, la intrarea în România nu este necesară prezentarea niciunui document privind starea de sănătate.

Atenție! Din data de 13 august 2021, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul țărilor UE, pentru culoarele tranzit rapid sunt recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală și ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele Covid digitale.

Persoanele care vin în România dintr-o țară zonă galbenă nu fac carantină dacă sunt vaccinate, dacă au avut Covid și s-au vindecat sau au un test Covid negativ, tip PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

Persoanele care vin dintr-o țară zonă roșie nu fac carantină dacă sunt vaccinate cu ambele doze sau dacă au avut Covid și s-au vindecat. Testul nu scutește de carantină.

Lista, în vigoare de la data de 19 septembrie 2021, o puteți vedea aici.

Trimite acest articol și prietenilor tăi