luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


MAE: 347 de români aflați în Spania cu titlu temporar au fost repatriați în această dimineață

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - vineri, 22 mai 2020 Etichete: , , ,

Două curse aeriene speciale operate de compania TAROM pe rutele București-Madrid-București și București-Barcelona-București, organizate ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne, au adus în țară 347 de cetățeni români aflați în Spania cu titlu temporar. Potrivit unui comunicat de presă trimis de MAE redacției noastre, repatrierea a avut loc în această dimineață de 22 mai 2020.

„Demersurile autorităților române au permis, de asemenea, revenirea în țara de reședință a 2 cetățeni indieni, 2 cetățeni spanioli, un cetățean neozeelandez, rezidenți în România, precum și a unui cetățean uruguayan, membru de familie al unui cetățean român. Printre cetățenii români repatriați se regăsesc persoane în situații speciale, medicale sau sociale, persoane cu mobilitate redusă, o persoană cu deficiență vizuală totală, minori, studenți Erasmus, cât și persoane care se aflau în imposibilitatea de a-și prelungi șederea pe teritoriul Regatului Spaniei”, a transmis MAE.

- Continuarea după publicitate -

Totodată,  20 de cetățeni spanioli care se aflau pe teritoriul României, precum și 62 de cetățeni români rezidenți în Spania, au fost transportați cu aceleași curse pe rutele București – Madrid și București – Barcelona.