miercuri, 31 mai 2023
Informația fără granițe


MAE: 38 de cetățeni români infectați cu coronavirus în Germania. Unul dintre ei a murit în urma complicațiilor suferite

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - joi, 18 iunie 2020 Etichete: , , ,

Ministerul Afacerilor Externe anunță printr-un comunicat de presă trimis redacției Jurnal de Emigrant că 38 de cetățeni români din localitatea Magdeburg, Republica Federală Germania, au fost depistați pozitivi la infecția cu coronavirus. Unul dintre aceștia a decedat, altul este internat în spital, iar ceilalți români infectați prezintă doar simptome ușoare.

„Potrivit datelor comunicate de către autoritățile locale, au fost confirmate 38 de cazuri de infectare în rândul cetățenilor români: 36 de cetățeni români prezintă simptome ușoare, un cetățean este internat, acordându-i-se tratament medical specific, iar o altă persoană a decedat la spital, în urma complicațiilor. Familia persoanei decedate a fost notificată de către autoritățile germane, fiind prezentă pe teritoriul Republicii Federale Germania. De asemenea, autoritățile locale au precizat că respectivele infectări s-au produs în afara școlii, iar activitățile de testare continuă, fiind realizate de către autoritățile locale în puncte fixe și prin echipe mobile anume desemnate pentru acest scop”, precizează MAE.

Conform celor relatate în comunicat, până la acest moment nu au fost primite solicitări de asistență consulară cu privire la situația menționată la nivelul Ambasadei României la Berlin.

„Ambasada României la Berlin continuă dialogul pe această temă cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu respectarea măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19”, se mai arată în comunicat.

DISTRIBUIE