duminică, 29 ianuarie 2023
Informația fără granițe


MAE: Atenționare de călătorie în Italia, pericol de prăbușire a ghețarului Planpincieux

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - vineri, 7 august 2020 Etichete: , , ,

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Italiană că autoritățile locale din Courmayeur, Regiunea Valle d’Aosta, au atenționat cu privire la riscul prăbușirii ghețarului Planpincieux (Val Ferret). În consecință, începând cu data de 6 august 2020 și până la noi dispoziții, au fost impuse următoarele măsuri de siguranță:

  • interzicerea circulației rutiere și pietonale în sensul urcușului, pe strada comunală Val Ferret de la intersecția cu fracțiunea Meyen;
  • evacuarea zonelor de risc din localitate;
  • interzicerea accesului în zonele respective;
  • suspendarea circulației rutiere și pietonale pe strada care duce către localitatea Rochefort;
  • suspendarea serviciului de Transport Public Local (începând cu localitatea La Palud).

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care se află sau intenționează să se deplaseze în perioada imediat următoare în localitatea Courmayeur din Regiunea Valle d’Aosta, Republica Italiană, să evite zona Val Ferret și să respecte cu strictețe recomandările autorităților locale.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea informațiilor disponibile pe pagina de internet a Primăriei localității Courmayeur (http://www.comune.courmayeur.ao.it). De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe reamintește faptul că persoanelor care sosesc în Republica Italiană și care în ultimele 14 zile s-au aflat în România sau au tranzitat România li se aplică obligativitatea supravegherii medicale și autoizolării pentru o perioadă de 14 zile. Sunt exceptați de la această măsură membrii echipajelor mijloacelor de transport de mărfuri / persoane și personalul navigant.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Torino: +39 011 249 57 75; +39 011 249 52 64; +39 011 18 95 83 90, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al oficiului consular al României la Torino: +39 338 756 81 34.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă și consultarea paginilor de internet http://torino.mae.ro/contact (Consulatul General al României la Torino), http://www.meteoalarm.eu/http://www.mae.ro/ și reamintește faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.