sâmbătă, 23 septembrie 2023
Informația fără granițe


MAE: Avertizare de vreme rea în Spania, coduri portocaliu și galben de furtună și vânt

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - marți, 9 februarie 2021 Etichete: , , , , ,

Agenția Meteorologică de Stat (AEMET) din Spania a emis coduri portocaliu și galben de furtună și vânt pentru unele zone din această țară, avertizează Ministerul Afacerilor Externe (MAE) printr-un comunicat de presă. Potrivit sursei citate, codurile au fost emise după cum urmează:

Cod portocaliu:

  • Marți, 9 februarie 2021, în comunitățile Andaluzia, Castilla La Mancha și Regiunea Murcia – pentru furtună și vânt, respectiv Aragon – pentru ninsori și vânt;
  • Miercuri, 10 februarie 2021, în comunitățile Andaluzia și Regiunea Murcia – pentru furtună și vânt, respectiv Aragon și Catalonia – pentru ninsori și vânt/viscol.

Cod galben:

  • Marți, 9 februarie 2021, în comunitățile Madrid, Aragon, Asturia, Cantabria, Castilla y Leon, Castilla La Mancha, Catalonia, Extremadura, Galiția, Navarra, La Rioja, Regiunea Murcia, Comunitatea Valenciană, Insulele Baleare și orașul Ceuta;
  • Miercuri, 10 februarie 2021, în comunitățile Asturia, Cantabria, Castilla y Leon, Castilla La Mancha, Galiția, Țara Bascilor, La Rioja, Comunitatea Valenciană, Insulele Baleare și orașul Ceuta.

„Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să consulte în permanență informațiile publice comunicate de autoritățile spaniole și să respecte cu strictețe recomandările acestora. De asemenea, cetățenii români care se află în zonele afectate, în caz de urgență, pot să apeleze numărul unic de urgență 112. Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei Românei la Madrid: +34917344004, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de permanență al Secției consulare al misiunii diplomatice a României în Regatul Spaniei: +34669362202”, se mai precizează în comunicatul MAE.

DISTRIBUIE