fbpx
marți, 28 iunie 2022
Informația fără granițe


MAE: Belgia a modificat condițiile de intrare pe teritoriul acestei țări

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - vineri, 31 iulie 2020 Etichete: , , , , , ,

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat vineri, 31 iulie 2020, că autoritățile belgiene au revizuit condițiile pentru cetățenii care intră în Regatul Belgiei în scop turistic (călătorie neesențială).

Potrivit sursei citate, începând cu data de 1 august a.c., toate persoanele care intră în Regatul Belgiei în scop turistic vor fi obligate să completeze anterior intrării pe teritoriul Belgiei formularul online, Passenger Locator Form, care poate fi accesat la  https://travel.info-coronavirus.be/fr/public-health-passenger-locator-form.

Sunt exceptate de la măsura menționată anterior:

- Continuarea articolului după publicitate -
  1. persoanele care călătoresc pe alte rute decât aeriană sau navală și care rămân pe teritoriul Belgiei pentru maximum 48 de ore (inclusiv în scopul tranzitului);
  2. persoanele a căror călătorie în afara Regatului Belgiei nu depășește 48 de ore.

MAE recomandă cetățenilor români care intenționează să călătorească în Belgia să consulte informațiile publicate pe site-ul autorităților belgiene – https://diplomatie.belgium.be/en .

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles 0032 (0)2 347 5338,  0032 (0)2 345 0040 și 0032 (0)2 344 1658, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice 0032(0)2 344 0854.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro/node/51902http://bruxelles.mae.ro/  și https://www.mae.ro/.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi