vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


MAE: cetățenii români care merg în Austria trebuie să prezinte și dovada cazării pentru a intra în această țară

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - vineri, 10 iulie 2020 Etichete: , , ,

Autoritățile austriece permit intrarea persoanelor care vin din România doar dacă acestea prezintă dovada cazării, a anunțat vineri, 10 iulie, Ministerul Afacerilor Externe din România. Cetățenii care provin din România și, pe lângă documentul care dovedește cazarea, prezintă un test negativ pentru COVID-19, nu vor mai fi constrânși să stea în autoizolare.

„Așa cum am informat anterior, accesul persoanelor provenind din România cu destinația Republica Austria este posibil numai dacă acestea deţin un test biologic molecular SARS-COV-2 (PCR, RT), nu mai vechi de 4 zile de la data emiterii, tradus în limba germană sau engleză. Pentru persoanele care nu dețin un astfel de test se aplică măsura autoizolării pentru o perioadă de 14 zile la domiciliu sau într-o unitate de cazare, pentru care trebuie prezentată dovada rezervării. În situația în care persoanele călătorind din Romania nu pot prezenta la intrarea în Austria un test Covid-19 şi dovada cazării, le va fi interzisă intrarea pe teritoriul austriac. Dacă pe perioada celor 14 zile de autoizolare este efectuat un test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 al cărui rezultat este negativ, măsura autoizolării se suspendă. Prevederile ordonanței nu se aplică în cazul tranzitului fără oprire al cetățenilor provenind din România pe teritoriul Austriei spre alte destinații din alte state și în cazul transportului de mărfuri”, transmite MAE.

- Continuarea după publicitate -

MAE precizează că autoritățile austriece pot solicita, la frontieră, documente care să justifice intrarea în ţara de destinaţie: domiciliu/rezidență/contract de muncă/orice altă dovadă a necesității intrării, de exemplu adeverință de tratament medical imperios necesar, de studii etc.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Viena: 0043-1-503.24.65 și 0043-1-505.23.81, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice 0043-699.117.26027.