luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


MAE: Opt lucrători români de la o fermă agricolă din Franța infectați cu coronavirus

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - joi, 9 iulie 2020 Etichete: , ,

Opt cetățeni români, lucrători în cadrul unei ferme agricole din departamentul Landes al regiunii Aquitania din Franța, au fost depistați pozitivi la infecția cu COVID-19, informează Ministerul Afacerilor Externe printr-un comunicat de presă.

„Reprezentanții misiunii diplomatice au efectuat demersuri, în regim de urgență, pe lângă Agenția Regională de Sănătate, președintele Departamentului Landes și Prefectura Landes, pentru a obține informații suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a cetățenilor români. Potrivit datelor preliminare comunicate de către autoritățile franceze, cetățenii români se află pe teritoriul Republicii Franceze de la începutul lunii iunie a.c., iar testarea pentru COVID-19 a fost efectuată la data de 2 iulie, persoanele testate pozitiv fiind, în momentul de față, într-un centru de carantină”, se arată în comunicat.

- Continuarea după publicitate -

Contactați de reprezentanții misiunii diplomatice a României, lucrătorii români infectați au declarat că starea lor de sănătate este bună, condițiile din centrul de izolare sunt optime și beneficiază de îngrijirea medicală necesară. Ambasada României la Paris continuă dialogul cu cetățenii români, cu angajatorul acestora și cu autoritățile locale competente, fiind pregătită să acorde asistența consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

„Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris +33 (0)1 47 05 29 66 ; +33 (0)1 47 05 27 55, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Paris +33 (0)6 80 71 37 29”, transmite MAE.