vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


MAE: Peste 300 de români repatriați în cursul zilei din Spania

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Din România Știri - vineri, 10 aprilie 2020 Etichete: , ,

Ministerul Afacerilor Externe din România a anunțat că peste 300 de cetățeni români aflați în Spania, care au fost afectați de pandemia de coronavirus, au fost aduși în țară vineri, 10 aprilie 2020, cu două curse aeriene organizate de instituția română. În același timp, 41 de cetățeni spanioli au fost repatriați în siguranță din România în Spania cu aceleași curse aeriene.

„În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate cu titlu temporar și care au fost afectați de măsurile adoptate de alte state în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că în cursul zilei de astăzi a fost facilitată revenirea în țară a 330 de cetățeni români care se aflau pe teritoriul Regatului Spaniei, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne. Repatrierea a fost asigurată cu două curse aeriene, dinspre Barcelona și dinspre Madrid, operate de o companie privată.

- Continuarea după publicitate -

De asemenea, în urma demersurilor comune ale MAE si ale Ambasadei Spaniei la București, cele două curse aeriene, pe ruta București – Madrid și respectiv București – Barcelona, au permis repatrierea în siguranță și a 41 de cetățeni spanioli”, se transmite într-un comunicat de presă remis redacției noastre.

„MAE reînnoiește cu fermitate apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esențiale. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea acestora de revenire în țară. De asemenea, MAE face apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniază că deplasările către România trebuie complet evitate în această perioadă. Toate aceste deplasări sunt tot mai mult afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilitățile de asistență din partea autorităților române să se reducă în mod considerabil, din ce în ce mai mult, și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța cetățenilor români în cauză și a celor de acasă”, se mai arată în comunicat.