marți, 28 martie 2023
Informația fără granițe


Mai mulți pasageri au rămas blocați în Germania după ce autocarul cu care se întorceau în România a fost confiscat

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - joi, 10 septembrie 2020 Etichete: , , , ,

Polițiștii vamali din localitatea germană Saarbrücken au lăsat pe jos mai mulți pasageri care călătoreau din Marea Britanie spre România, confiscând autocarul la bordul căruia aceștia circulau. Firma care deține mijlocul de transport se pare că are o datorie uriașă la fiscul german, iar autoritățile locale au decis astfel să pună autocarul sub sechestru până la rezolvarea situației, informează RTL.

Potrivit sursei citate, autocarul a fost oprit în seara zilei de duminică, 6 septembrie 2020, pe autosrada A8 din Germania, în dreptul localității Merzig. În urma unei verificări de rutină, agenții vamali au constatat că firma de transport, care efectua cu acel autocar o cursă din Marea Britanie spre România, avea o datorie de 20.000 de euro către un birou fiscal german, motiv pentru care au cerut șoferilor și pasagerilor să coboare din mijlocul de transport pe care l-au confiscat apoi, au anunțat reprezentanții Biroului Vamal Principal din Saarbrücken.

Purtătorul de cuvânt al biroului vamal a precizat de asemenea că firma de transport, despre care a specificat doar că provine din Estul Europei, i-a cazat pe șoferi și pasageri în hotelurile din zonă, dar nu se știe până la această oră dacă au fost transportați ulterior cu un alt autocar spre România sau ce soluție li s-a oferit. Cert este, însă, că autocarul cu care călătoreau în acea zi va rămâne în posesia autorităților germane până când compania de transport va plăti datoria de 20.000 de euro. În caz contrar, autocarul va fi scos la licitație pentru a acoperi datoria respectivă.