luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Marea Britanie: Alexandra a murit într-un accident de mașină la numai 29 de ani. Șoferul era beat, nu avea permis și asigurare

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - joi, 29 august 2019 Etichete: , , , , , , , , , , ,

O tânără româncă și-a pierdut viața într-un tragic accident de mașină care a avut loc în urmă cu câteva zile, în localitatea britanică Haydon Bridge din comitatul Northumberland. Șoferul mașinii în care se afla conaționala noastră nu avea permis de conducere și nici asigurare, spun autoritățile.

Identitatea victimei a fost făcută publică însă abia în urmă cu câteva ore pe pagina Facebook a poliției din regiunea Northumbria, fiind vorba despre o femeie româncă în vârstă de 29 de ani pe nume Denisa Alexandra Radvan, originară din Buzău, dar care locuia în Glasgow. Tânăra se afla la bordul unei mașini Ford Focus și a murit pe loc în urma impactului cu un autoturism Hyundai I30. Accidentul a avut loc în jurul orei 18:30 din după-amiaza zilei de miercuri, 21 august 2019.

- Continuarea după publicitate -

La volanul autoturismului Ford se afla un bărbat român în vârstă de 31 de ani pe nume Viorel Grancea care nu numai că se afla sub influența alcoolului, dar avea și permisul de conducere suspendat și nu avea asigurare auto. Alexandra se afla pe scaunul din drepta, în față, iar pe bancheta din spate se mai afla o tânără în vârstă de 21 de ani. Șoferul și fata din spate au suferit și ei mai multe răni, în special tânăra, care a ajuns la spital cu mai multe răni. Și bărbatul care se afla la volanul mașinii Hyunday, un cetățean britanic în vârstă de 62 de ani, a suferit mai multe răni grave, dar starea sa de sănătate este stabilă.

Viorel Grancea, care conform polițiștilor britanici este rezident pe Darnley Street, în Glasgow, va fi judecat pentru omor din culpă și leziuni personale din culpă, precum și pentru condus sub influența alcoolului, fără permis și fără asigurare, mai spun polițiștii britanici. Acesta a apărut deja pe data de 22 august în fața judecătorului și a fost pus apoi sub arest în așteptarea unei noi audieri care va avea loc în data de 19 septembrie 2019.

Polițiștii din Northumbria fac, de asemenea, un apel la oricine a fost martor la acel accident și poate oferi mai multe detalii să îi contacteze pe Facebook, site-ul web sau prin email la 2013@northumbria.pnn.police.uk. Între timp, autoritățile britanice sunt în legătură cu Ambasada Română de la Londra pentru a oferi asistență familiei Alexandrei din România în vederea repatrierii.

- Continuarea după publicitate -

„Un bărbat a fost pus sub acuzație în legătură cu coliziunea, dar investigația noastră cu privire la cele întâmplate este încă în desfășurare. Vom continua să solicităm oricui care a fost martor la coliziune să ia legătura cu poliția, în special dacă aveți vreun material video util. Suntem interesați în special să urmărim un tractor care se afla pe A69 și se îndrepta spre vest, în zona podului Haydon, cu câteva momente înainte de coliziune”, a declarat sergentul Craig Bartle de la Poliția din Northumbria.

„Este o perioadă foarte dificilă pentru familia Denisei-Alexandra. Trăiesc la mii de kilometri distanță și sunt în mod evident devastați de moartea ei, așa că le oferim cât de mult sprijin putem în acest moment dificil”, a mai adăugat ofițerul britanic.