sâmbătă, 2 decembrie 2023
Informația fără granițe


Marea Britanie: Brexit, peste 140.000 de români au cerut statutul de rezident. Procedura pentru cererea statutului

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - miercuri, 11 septembrie 2019 Etichete: , , , , , , , ,

Conform datelor oficiale, peste 140.000 de români au depus cererea pentru statutul de rezident în Marea Britanie, date confirmate și la întâlnirea dintre ambasadorul britanic Andrew Noble și ministrul Afacerilor Externe Ramona Mănescu care a avut loc vineri, 6 septembrie 2019 la București.

„În cadrul primei lor întâlniri de astăzi, ambasadorul britanic Andrew Noble și ministrul român de externe, Ramona Mănescu, i-au felicitat pe cei peste 140.000 de români din Marea Britanie care au solicitat deja schema de ședere europeană și au încurajat restul românilor din Marea Britanie depună cererea cât mai curând posibil pentru această procedură ușor de folosit, care garantează drepturile cetățenilor europeni în Marea Britanie după #Brexit. În special, studenții români din Marea Britanie, inclusiv cei ale căror cursuri încep în acest an, ar trebui să profite, de asemenea, pentru a se înregistra ca rezident sau pre-rezident”, se arată într-un anunț publicat pe Facebook de Ambasada Marii Britanii la București.

Potrivit celor mai recente informații transmise de Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, termenul limită pentru depunerea cererii de rezidență este 31 decembrie 2020.

„Angajamentele asumate de Guvernul britanic sunt confirmate, toți cetățenii europeni/români care trăiesc în Marea Britanie la data când avea loc Brexit, au timp până la 31 decembrie 2020 să se înregistreze pentru statutul de rezident sau pre-rezident, drepturile lor rămânând aceleași”, anunța Ciamba în urmă cu 2 zile. Citește mai mult aici.

- Continuarea după publicitate -

Citește aici care este procedura pentru a cere statutul de rezident sau pre-rezident în Marea Britanie și ce documente sunt necesare.

DISTRIBUIE