luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Marea Britanie: Denisa este dispărută de trei săptămâni, mama sa face un apel disperat

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 7 septembrie 2019 Etichete: , , , , , , , ,

Denisa are 21 de ani, este originară din Vatra-Dornei, Suceava, dar locuiește cu soțul său, un bărbat de origine albaneză, la Londra, în Marea Britanie. În urmă cu câteva minute am fost contactați de mama fetei, o femeie româncă din Italia, care este disperată și are nevoie de ajutorul nostru, fiindcă din data de 7 august 2019 nu mai știe nimic despre fiica sa.

Olteanu Denisa Valentina, 21 de ani, dispărută din Londra, Marea Britanie

- Continuarea după publicitate -

„Mă numesc Hariuc Maria, vă rog să mă ajutați să îmi găsesc fata dispărută. Olteanu Denisa Valentina se numește, locuiește în Londra. Pe data de 8 august trebuia să vină la mine, în Italia, în vacanță. Până în data de 13 august primea și citea mesajele de la mine. Din data de 23 nu mai primește nici un mesaj de la nimeni. Am fost la „squadra mobile” și carabinieri (autoritățile din Italia – n.r.) am sunat la Ambasada României în Londra, am sesizat și IJP Suceava. Luni merg și la Londra, să fac denunț. Vă rog să faceți public, poate a văzut-o cineva. Vă mulțumesc”, este mesajul pe care ni l-a trimis mama tinerei românce dispărută din Londra.

Contactată telefonic de redacția noastră, Maria ne-a dat mai multe detalii despre Denisa, în speranța că cititorii ne vor ajuta să o găsim cât mai repede.

„Pe data de 8 august trebuia să vină la mine. Pe 7 august am sunat-o să văd când are avion, fiindcă trebuia să merg să o aștept la aeroport. Ea mi-a spus că are niște probleme, nu are bani și nu știe dacă vine pe 8 sau pe 10 august. Mi-a spus că mă anunță”, povestește din nou  mama Denisei.

- Continuarea după publicitate -

„Nu m-a anunțat și când sunam avea telefonul închis, iar pe WhatsApp, până pe data de 13 august primea mesajele și le vedea, dar nu răspundea. Apoi, până pe 23 august vedeam că primește mesajele de la mine, dar nu-mi mai arăta că le vede. Nu-mi răspundea chiar în fiecare zi înainte să dispară, dar în ultimul timp vorbeam aproape zilnic, era o persoană foarte activă pe Facebook, pe Whatsapp… Ea practic acum nu are acces la telefon, deci ori e sechestrată, ori e arestată, ori nu știu”, a mai adăugat femeia.

Bineînțeles că între timp Maria l-a contactat și pe soțul Denisei, dar acesta spune că el pe data de 5 august a plecat în Albania și s-a întors pe data de 26, are și bilete de avion care să dovedească asta, chiar dacă nu se știe momentan dacă chiar a fost plecat sau nu, așa cum spune el. Soțul afirmă în schimb că ultima dată a vorbit cu Denisa pe la jumătatea lunii august și că de atunci nu mai știe nimic de ea nici el. Ceea ce este ciudat însă, e faptul că soțul nu vrea să meargă să depună plângere la poliția din Londra, cel puțin nu fără să fie prezentă și mama fetei, ne-a spus Maria.

Maria mai spune și că a fost la autoritățile italiene să denunțe dispariția fiicei sale, dar, având în vedere că fata este rezidentă în Londra, au spus că nu o pot ajuta dacă nu este cetățean italian și nu a dispărut sau nu sunt informații sigure că s-ar afla pe teritoriul Italiei. A sunat și la Inspectoratul Județean de Poliție din Suceava, de unde Maria și Denisa sunt originare din România, dar și acolo i s-a spus că nu e de competența lor și că trebuie să facă o petiție online. A făcut-o, dar nu a primit niciun răspuns încă.

A sunat apoi la numărul pentru urgențe de la Ambasada României din Londra, unde a stat de vorbă 16 minute cu un funcționar de acolo și i s-a spus în repetate rânduri că ei nu se ocupă cu așa ceva și că trebuie să meargă la poliția din Londra să depună plângere. A trimis astăzi, în urmă cu vreo 4 ore și un email la atașatul Ministerului Afacerilor Interne de la Londra, la adresa londra.mai1@mae.ro, dar nici de acolo nu primește răspuns deocamdată.

Maria și-a cumpărat între timp bilet de avion pentru Londra, pentru luni, 9 septembrie 2019 și va merge și la poliția de acolo să depună plângere personal. Redacția noastră a contactat între timp Ministerul Românilor de Pretutindeni, având în vedere că o colegă de-a nostră participă la Forumul Românilor de Pretutindeni de la București în aceste zile și le-am cerut să o ajute pe doamna Hariuc în acest demers, iar doamna ministru Intotero l-a contact pe ambasadorul român de la Londra și l-a rugat și ea, la rândul ei, să se implice. Rămâne de văzut în ce măsură se vor implica.

- Continuarea după publicitate -

Până atunci însă, o mamă trăiește terorizată cu gândul că fata sa este în pericol și ne roagă să o ajutăm cu orice informație putem, dacă cineva a văzut-o. Olteanu Denisa Valentina are 21 de ani, ochi căprui, păr blond spre șaten, 1,60 metri înălțime aproximativ și 45 de kilograme.

„Are un tatuaj cu semnul infinitului pe degetul inelar de la mâna dreaptă, unul cu pasărea colibri și pe mâna stângă are un tatuaj cu numele surorii sale și al fratelui său, scrise în chineză”, spune Maria despre semnele particulare prin care Denisa ar putea fi recunoscută.

Oricine are informații despre această tânără româncă, este rugat să o anunțe pe mama sa, Maria, la numărul de telefon 00393804626456 (Italia). Fotografia de mai jos este cea mai recentă pe care mama sa a găsit-o, cu mențiunea că ochelarii sunt doar de formă, nu sunt de vedere.

Olteanu Denisa Valentina, 21 de ani, dispărută din Londra, Marea Britanie

„Sper din tot sufletul să reușesc să îmi găsesc fata”, a mai spus Maria îngrijorată. Ajutați-ne să o găsim pe Denisa.

- Continuarea după publicitate -