luni, 25 septembrie 2023
Informația fără granițe


Marea Britanie: doi șoferi români de TIR condamnați la 18 luni de închisoare pentru furt de combustibil

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - miercuri, 7 august 2019 Etichete: , , , , , , , ,

Doi șoferi români de TIR au fost condamnați la 18 luni de închisoare după ce au fost prinși furând combustibil din TIR-urile parcate în zona de serviciu Taunton Deane Services din comitatul Somerset al Marii Britanii.

Ilie Dobrescu (foto stânga), în vârstă de 36 de ani și Ion Stoian (foto dreapta) în vârstă de 31 de ani, au fost prinși în flagrant de alți doi șoferi, în dimineața zilei de 9 iulie 2019, în timp ce furau motorină din TIR-urile acestora care erau parcate în zona de serviciu a autostrăzii M5 de lângă localitatea Taunton. Potrivit presei locale din Somerset, românii foloseau tuburi prin care extrăgeau motorina din rezervoarele celorlalte TIR-uri în recipiente aflate în autoarticulatul condus de ei.

Vâzându-se descoperiți, Dobrescu și Stoian au fugit de la fața locului imediat, dar au fost localizați și prinși apoi de polițiștii din Avon și Somerset, care i-au blocat și i-au pus sub arest pe amândoi. În urma unei percheziții, polițiștii au găsit în TIR-ul celor doi români sute de litri de combustibil furat, precum și o sumă de bani în valoare de câteva mii de lire sterline.

Investigații ulterioare asupra TIR-ului celor doi români au mai scos la iveală și alte nereguli, cum ar fi faptul că au alterat datele de pe tahograf cu ajutorul unui magnet sau că autoarticulatul avea mai multe defecțiuni grave, fiind scos apoi din circulație de către autoritățile britanice.

Cei doi români au fost arestați cu acuzația de furt calificat, uz de fals și fraudă, iar în urma procesului, a cărui sentință a fost dată vineri, 2 august 2019, aceștia au fost condamnați la un total de 18 luni de închisoare fiecare.

Totodată, celor doi șoferi români li s-a suspendat permisul de conducere pe o perioadă de 1 an și 9 luni, iar după ispășirea pedepsei vor fi expulzați de pe teritoriul Marii Britanii, mai precizează sursa citată.

- Continuarea după publicitate -
DISTRIBUIE