duminică, 2 aprilie 2023
Informația fără granițe


Medalie de aur în Italia pentru un sportiv de origine română care a devenit campion regional la 400 metri garduri

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - miercuri, 9 septembrie 2020 Etichete: , , , , , , , , ,

Un tânăr de origine română, în vârstă de 21 de ani, Cosmin Filippo Dumea, a obținut duminică, 8 septembrie, medalia de aur la Campionatul regional de atletism de la Pescara (Abruzzo), la proba de 400 metri garduri. Cosmin activează în cadrul clubului sportiv ASD Amatori Atletica Serafini din Sulmona. „Vreau să felicit, în numele întregului oraș, sportivii Filippo Dumea și Sara Scuderi, care s-au distins la campionatele regionale câștigând medaliile de aur”, a scris pe pagina Primăriei din Sulmona responsabilul pentru sport al instituției, Salvatore Zavarella.

Campionatul regional de la Pescara au reprezentat cel mai important eveniment al sezonului, iar sportivii Cosmin Filippo Dumea și Sara Scuderi, ambii de la Atletica Serafini, au câștigat medaliile de aur și titlurile de campioni regionali 2020.

Filippo Dumea a câștigat aurul la cursa de 400 m garduri cu un timp de 1’13”24. Sara Scuderi și-a învins adversarele la proba de aruncare a suliței cu un rezultat de 35,66 m. „Pentru ei, cele mai frumoase urări”, a mai scris reprezentantul Primăriei din Sulmona, „să-și poată atinge obiective din ce în ce mai importante.”