luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Mercedes Benz căutat în Franța, depistat la intrare în România. „Probă în cadrul procedurilor penale”

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - luni, 9 septembrie 2019 Etichete: , , , , ,

Un autoturism marca Merceds Benz în valoare 200.000 de lei (circa 42.300 de euro) a fost pus sub sechestru la intrarea în România de către polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Borș – judeţul Bihor deoarece era căutat de autoritățile de Franța.

„La sfârşitul săptămânii trecute, la Punctul de Trecere al Frontierei Borș – I.T.P.F. Oradea s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român S.E., în vârstă de 27 ani, la volanul autoturismului marca Mercedes Benz, înmatriculat în Franța, an de fabricaţie 2017. Acesta era însoțit de cetăţeanul român Z.I., în vârstă de 24 de ani”, relatează Poliția de Frontieră Română.

- Continuarea după publicitate -

În urma verificărilor efectuate de către polițiștii de frontieră, aceștia au constatat că mijlocul de transport figurează ca fiind un „bun folosit ca probă în cadrul procedurilor penale“, alertă introdusă de autorităţile din Franța în data de 05 septembrie 2019.

„Faţă de cele constatate, pasagerul Z.I. a declarat că a adus autoturismul la rugămintea unui prieten și că nu avea cunoștință despre faptul că acesta se află în atenţia autorităţilor”, mai spun polițiștii de frontieră.

Autoturismul a fost pus așadar sub sechestru la sediul S.P.F. Borș, în timp ce poliţiştii de frontieră au deschis o anchetă asupra cetățeanului Z.I. cu acuzația de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

- Continuarea după publicitate -