sâmbătă, 2 decembrie 2023
Informația fără granițe


Mercedes va lansa în curând prima mașină electrică cu o autonomie de 1 000 km

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Auto Știri Tehnologie - sâmbătă, 27 noiembrie 2021

Conceptul electric Vision EQXX a fost anunțat încă din 2020, iar acum, un an mai târziu, a fost dezvăluită data lansării – aceasta fiind programată pentru 2 ianuarie 2022. Data a fost anunțată pe LinkedIn de șeful de dezvoltare la Daimler, Markus Schäfer, cel care a publicat al treilea (și probabil nu ultimul) teaser al noului produs. Cu toate acestea, el a împărtășit câteva noi detalii: gama EQXX va fi mai mică decât se aștepta.

Potrivit lui Schäfer, Vision EQXX va fi o mașină electrică compactă, ce poate parcurge până la 1000 de kilometri cu o singură încărcare a bateriei în condiții reale. Inițial, a fost raportat că mașina va putea acoperi distanța de la Beijing la Shanghai fără oprire – adică mai mult de 1200 de kilometri. Cu toate acestea, rezerva de putere redusă depășește în continuare semnificativ caracteristicile modelului EQS a cărui baterie încărcată full poate parcurge 770 de kilometri.

Schäfer a adăugat că va avea un consum impresionant de „o singură cifră” de kilowați-oră la suta de kilometri, la o viteză normală pe autostradă.

În plus, inginerii Mercedes-Benz au acordat multă atenție aerodinamicii mașinii electrice, încercând să reducă coeficientul de rezistență față de același EQS, care are un record de 0,202. Rezerva de putere a fost crescută prin creșterea densității de stocare a energiei cu 20%.

Cât despre recentele imagini teaser, acestea nu dezvăluie aproape nimic nou. Prezintă farurile LED cu bandă luminoasă, pe care Mercedes-Benz le-a arătat deja într-o imagine anterioară din iulie, camere miniaturale în loc de oglinzi și o capotă în relief. EQXX debutează ca un concept, spre deosebire de modelele de producție ale mărcii. Încă nu se știe dacă va găsi ulterior o formă de realizare „în serie”.

- Continuarea după publicitate -
DISTRIBUIE