fbpx
sâmbătă, 13 aprilie 2024
Informația fără granițe


Mesajul unui român pentru cei din diaspora: „Dacă aveți de gând să vă întoarceți în România, vă rog, nu o faceți!”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din România Știri - luni, 6 septembrie 2021 Etichete: , , , , , , ,

Tulburător și emoționant mesajul transmis românilor din diaspora de Marius Simionică, pe pagina sa de Facebook, prin care îi îndeamnă să nu se întoarcă în țară dacă iau în calcul această posibilitate, deoarece „luminița de la capătul tunelului încă nu pare să se vadă iar ‘evoluția’ pe care ne-o dorim cu toții în România nu există.”

Marius Simionică, fost sergent în Armata Română, a emigrat în Marea Britanie cu mulți ani în urmă. Acolo s-a implicat în mod voluntar și a inițiat acțiuni umanitare în favoarea comunității române din Anglia. Nici față de situația grea a anumitor categorii sociale din țară nu a rămas nepăsător, el a fondat asociația caritabilă „Marius și prietenii” și este alături de bătrânii și copiii săraci ai României, cu tot felul de ajutoare materiale care să le facă viața mai ușoară.

Și-a exprimat de mai multe ori dezamăgirea față de sistem și de autoritățile care nu fac mare lucru pentru categoriile defavorizate, iar recent, pe pagina lui de Facebook și-a îndemnat prietenii din străinătate care încă se mai gândesc la o posibilă întoarcere acasă, să își ia gândul, pentru că „România nu e pregătită deloc să vă primească.”

Redăm mai jos mesajul integral, publicat pe pagina Facebook de Marius Simionică:

„În pofida ultimelor evenimente din viața politică am și eu un mesaj către toți prietenii mei din diasporă: Dacă aveți de gând să vă întoarceți în România… vă rog, NU o faceți! România nu e pregătită deloc să vă primească.

Eu mă încăpățânez să rămân doar pentru că voi mă susțineți și împreună reușim să schimbăm destinele unor oameni. Suntem singura speranță pentru câteva sute de bătrâni. De cele mai multe ori, suntem singurii care le trecem pragul, aducând o vorbă bună, un zâmbet acolo unde, va jur că dacă aș putea, aș face și mai mult. Caut mereu să ajung acolo unde este mai mare nevoie de noi. Să fac tot ce pot și uneori chiar mai mult. Mă implic trup și suflet și îmi doresc să vă transmit și vouă aceste stări prin care trec de câte ori ajung printre ei.

Vă spun cu mâna pe inimă că vor mai trece 30 de ani și România tot o țară care ‘nu vrea’ va fi. Luminița de la capătul tunelului încă nu pare să se vadă iar ‘evoluția’ pe care ne-o dorim cu toții în România nu există și, din păcate, nici nu ne prea deranjează, iar asta doare cel mai tare. Mulțumesc!”

DISTRIBUIE