sâmbătă, 2 decembrie 2023
Informația fără granițe


Microbuz cu muncitori români, grav accident în Spania. Trei morți și cinci răniți

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 27 septembrie 2023 Etichete: , , , , , , ,

Un tragic accident rutier petrecut duminică, 24 septembrie 2023, în apropierea localității spaniole Rubite din provincia Granada (Comunitatea Autonomă Andaluzia) s-a soldat cu decesul a trei persoane și rănirea altor cinci persoane, dintre care două sunt în stare gravă.

Potrivit publicației locale Ideal, accidentul s-a produs în jurul orei 16:00, la kilometrul 869, direcția spre Barcelona, când, din motive încă neelucidate, un microbuz care transporta 10 persoane a intrat în coliziune cu un zid în interiorul unui tunel.

La bordul microbuzului, precizează sursa citată, se aflau cinci muncitori români și cinci de naționalitate senegaleză. Până la această oră însă, nu s-a făcut publică naționalitatea persoanelor decedate.

Microbuzul în care se aflau victimele. Sursă foto: captură video canalsur.es.

Martorii oculari au contactat imediat serviciul 112 pentru a raporta incidentul, menționând existența mai multor răniți, însă, până în prezent, detaliile exacte și starea acestora rămân neclare.

- Continuarea după publicitate -

Centrul de coordonare a alertat imediat Centrul de Urgență Sanitară 061, care a mobilizat resurse, inclusiv un elicopter, la fața locului.

Garda Civilă Rutieră și echipa de întreținere a drumului au fost, de asemenea, trimise la locul accidentului. Totodată, patru ambulanțe au intervenit la fața locului.

Inițial, echipele medicale au confirmat decesul a două persoane, despre care nu au fost furnizate alte detalii. Elicopterul de urgență a transportat răniții la spital unde, ulterior, un al treilea deces a fost înregistrat.

Șoferul, care a scăpat cu viață, deși a fost rănit și el, a ieșit pozitiv la testele pentru alcool și substanțe ilegale. Acesta a fost pus sub arest de Garda Civilă din Spania.

DISTRIBUIE