duminică, 5 februarie 2023
Informația fără granițe


Microbuz cu români care plecau la muncă în străinătate răsturnat pe DN17. Doi pasageri au murit pe loc

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din România Știri - miercuri, 13 ianuarie 2021 Etichete: , , , , , , ,

Două persoane au murit și alte două au fost rănite în urma unui grav accident rutier petrecut astăzi, 13 ianuarie 2021, pe un drum național de pe teritoriul județului Suceava. La bordul microbuzului se aflau 8 români care mergeau la muncă în străinătate, iar autovehiculul tracta după el și o platformă pe care transporta un autoturism.

Microbuzul care s-a răsturnat la Pasul Mestecăniș. Foto: ISU Suceava

Din primele informații reiese că șoferul microbuzului a pierdut controlul volanului într-o curbă, în timp ce se afla pe DN17, la pasul Mestecăniș, iar autovehiculul s-a răsturnat pe partea dreaptă a sensului de mers. Doi dintre pasageri au fost aruncați în afara microbuzului în timpul răsturnării și au fost prinși apoi sub greutatea acestuia.

„În microbuz se aflau 8 persoane. Două dintre acestea au fost prinse sub microbuz si au fost extrase de pompieri. Din nefericire, sunt decedate. Alte două persoane, conștiente, primesc îngrijiri medicale”, a declarat Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Doi dintre pasageri au fost aruncați în afara microbuzului și prinși apoi sub greutatea acestuia, provocându-le decesul pe loc. Foto: ISU Suceava

Potrivit publicației locale Monitorul de Suceava, cele 8 persoane din microbuz erau din zona Sadova-Breaza-Câmpulung Moldovenesc și plecaseră la drum spre Franța. Unul dintre pasagerii decedați, Aurel Bodnar, era din Breaza și avea 48 de ani. Celălalt se numea Constantin Luca, avea 58 de ani și era din Câmpulung Moldovenesc.

Pe asfalt au fost găsite semințe de floarea soarelui, care ar fi putut provoca deraparea autovehiculului. Foto: ISU Suceava

Polițiștii care au intervenit la locul tragediei pentru investigațiile de rigoare au constatat că pe asfalt se aflau mai multe semințe de floarea soarelui despre care se presupune că au căzut dintr-un autovehicul în cursul nopții trecute. Este posibil așadar ca, în complicitate cu umiditatea, semințele să fi făcut asfaltul să devină alunecos, provocând astfel deraparea autovehiculului, mai scrie sursa citată.