joi, 9 februarie 2023
Informația fără granițe


Microbuz cu români care se întorceau în țară, blocat în Germania. Șoferița nu avea autorizație de transport

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 1 mai 2021 Etichete: , , , ,

Un microbuz care transporta 8 cetățeni români spre România a fost blocat de polițiștii germani în dimineața zilei de duminică, 25 aprilie 2021, după ce s-a constatat că persoana care conducea autovehiculul nu avea autorizație pentru transport internațional de persoane.

Potrivit publicației locale Fränkischer, la volan se afla o femeie în vârstă de 42 de ani, de cetățenie franceză, iar pasagerii erau cetățeni români care călătoreau din Franța spre România.

Microbuzul a fost verificat de o patrulă a poliției rutiere din Ansbach în jurul orei 9:15, în timp ce se afla oprit în zona de serviciu „Frankenhöhe – Süd” de pe autostrada A6.

În urma verificării documentelor prezentate de șoferiță, agenții de poliție au constatat că aceasta nu avea autorizație pentru a transporta persoane la nivel internațional, motiv pentru care au denunțat-o pentru încălcarea normelor cu privire la transportul de călători.

Pentru a-și putea continua călătoria, femeia a fost nevoită să plătească 1 000 de euro depozit de garanție, normă care se aplică persoanelor puse sub anchetă pentru o încălcare a legii, care nu sunt rezidente pe teritoriul Germaniei.