marți, 26 septembrie 2023
Informația fără granițe


Microbuz românesc controlat în Germania: Un pasager arestat și alți opt amendați pentru că nu purtau centurile de siguranță

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - marți, 6 iunie 2023 Etichete: , , , , , ,

Un control de rutină al poliției germane pe autostrada A2, în apropiere de Bad Oeynhausen, Renania de Nord-Westfalia, a luat o întorsătură neașteptată, rezultând în arestarea unui pasager și aplicarea de amenzi pentru alți opt.

Toți cei implicați se aflau la bordul unui microbuz cu numere de înmatriculare românești, relatează publicația Westfalen-Blatt.

Polițiștii secției de autostradă din Herford au decis să efectueze un control rutier în jurul orei 16:30, oprind un vehicul de transport persoane pentru verificări.

Cu toate acestea, la o inspectare mai minuțioasă, forțele de ordine au fost surprinse să constate că microbuzul, cu o capacitate de numai nouă locuri, era supraîncărcat cu 11 pasageri, toți cetățeni români și cu vârste cuprinse între 23 și 50 de ani.

Investigând mai departe, polițiștii au observat că opt dintre pasageri ignorau regulile de siguranță rutieră, nerespectând utilizarea obligatorie a centurilor de siguranță. În consecință, fiecare dintre ei a fost amendat pentru încălcarea acestei reguli vitale.

Surpriza nu s-a încheiat aici însă. În timpul verificării datelor personale în sistemul informatic al poliției, s-a descoperit că doi dintre pasageri erau căutați de autorități pentru stabilirea locației lor.

Mai mult, un mandat de arestare era în vigoare pentru unul dintre aceștia, un bărbat în vârstă de 35 de ani.

- Continuarea după publicitate -

Consecutiv acestei constatări, bărbatul a fost arestat imediat și transportat la sediul poliției din Minden.

În pofida acestui incident, restul pasagerilor au primit autorizația de a-și continua călătoria.

DISTRIBUIE