sâmbătă, 2 decembrie 2023
Informația fără granițe


Ministerul Afacerilor Externe a trimis în străinătate 4.483.907 de buletine de vot pentru cetățenii din diaspora

Scris de: Daniela Stoica , înv Informații utile - vineri, 1 noiembrie 2019 Etichete: , , , , ,

MAE a trimis în străinătate 4.483.907 de buletine de vot pentru cetățenii din diaspora care doresc să-și exercite dreptul de vot în primul tur al alegerilor prezidențiale din luna noiembrie a acestui an.

Potrivit unui comunicat de presă emis de MAE, expedierea materialelor necesare votării s-a încheiat pe 1 noiembrie, astfel încât toate misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României vor putea asigura o bună desfășurare a procesului de votare în străinătate.

Pe lângă buletinele de vot, Ministerul Afacerilor Externe a mai transmis către cele 835 de secţii de votare din străinătate, și un număr de 7.739 de ştampile cu menţiunea „VOTAT” şi 3.997.044 de timbre autocolante cu menţiunea „VOTAT”.

De asemenea, au mai fost expediate și alte materiale folosite în cadrul procesului electoral: modele de liste electorale suplimentare, procese-verbale pentru consemnarea rezultatelor votării și procese-verbale ce trebuie completate în anumite situaţii specifice.

La alegerile pentru Președintele României, din noiembrie 2019votarea în străinătate se desfăşoară pe parcursul a trei zile pentru fiecare tur de scrutin: vineri între ora locală 12,00 şi ora locală 21,00, sâmbătă şi duminică între ora locală 7,00 şi ora locală 21,00. Astfel, în primul tur, românii din Diaspora vor putea vota pe 8, 9 și 10 noiembrie, iar în al doilea tur de scrutin, pe 22, 23 și 24 noiembrie.

- Continuarea după publicitate -

Conform noilor reglementări, alegătorii care la ora 21,00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care așteaptă la rând în afara sediului secţiei vor putea să-și exercite dreptul de a alege până la ora locală 23.59.

 

DISTRIBUIE