joi, 8 iunie 2023
Informația fără granițe


Ministrul Afacerilor Interne: Mulțumesc românilor din diaspora că au înțeles mesajul nostru

Scris de: Daniela Stoica , înv Fără categorie - luni, 13 aprilie 2020

Ministrul de Interne al României, Marcel Vela s-a aflat duminică, 12 aprilie, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I pentru a vedea cum se tranzitează acest punct, el declarând, ulterior, că există de „rezolvat” o problemă privind relaţia bilaterală cu Austria, cu privire la tranzitarea acestei ţări de către cetăţeni români, informează Agerpres.

Ministrul a specificat că la Nădlac I „la ora actuală, şi pe tranzitul de camioane şi pe tranzitul de autoturisme, fluxul nu este foarte mare”.

„Lucru care mă bucură şi mă face să le mulţumesc acum celor din Diaspora care au înţeles mesajul nostru şi nu vin atât de mulţi cât se preconiza în ţară pentru a sărbători Sfintele Paşti. Este o dovadă de înţelepciune, de maturitate, de respect şi de responsabilitate pentru cei dragi de acasă. Mă folosesc de acest prilej să le mulţumesc pentru înţelegere şi să-i asigur de toată susţinerea noastră şi de toată determinarea noastră în a rezolva această situaţie critică în care se află România, astfel încât, nu peste multă vreme, să reducem treptat restricţiile şi să revenim la viaţă normală pentru ca în perspectivă şi ei şi noi să trăim normal, să sărbătorim sfintele Paşti în mod normal în anii viitori şi să avem cât mai puţine cazuri dramatice, cât mai puţine decese, să pierdem cât mai puţini din cei dragi”, a spus ministrul Vela.

El a mai spus că nu se aşteaptă ca săptămâna aceasta, înainte de Paşti, să se înregistreze un val foarte mare de persoane care vin în ţară.

„Sunt peste medie, dar nu atât de mare cum probabil se aşteaptă cei care sunt pesimişti, cu afluxuri mari de români de Paşte. Ştiu compatrioţii noştri că şi acolo sunt multe probleme şi aici sunt multe probleme, mai mult, aici intră direct în 14 zile de carantină”, a reamintit ministru român.

Vela a mai declarat că există „de rezolvat” o problemă privind relația bilaterală cu Austria:

„Sunt români, compatrioţi de-ai noştri care aşteaptă să tranziteze Austria şi nu pot, deşi au domiciliu, fie proprietăţi în Olanda, în alte state sau contracte de muncă. Este o problemă care ţine de relaţiile externe bilaterale şi o să-l anunţ pe domnul ministru al Afacerilor Externe pentru a lua legătura cu omologul austriac sau cu reprezentanţa noastră diplomatică de la Viena, încât să se reglementeze acest aspect”, a declarat Vela.

DISTRIBUIE