sâmbătă, 30 septembrie 2023
Informația fără granițe


Ministrul Sănătății: Luăm în considerare introducerea testelor obligatorii COVID-19 pentru cei care vin din străinătate

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - miercuri, 23 septembrie 2020 Etichete: , , , , , , ,

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății din România, a anunțat miercuri, 23 septembrie 2020, că se ia în calcul introducerea testelor obligatorii pentru COVID-19 pentru toate persoanele care vin din străinătate și că urmează ca propunerea să fie făcută de ministerul său către CNSU și Guvern. Costurile ar putea fi suportate de persoanele care vor fi supuse testelor.

Ministrul Nelu Tătaru le-a spus jurnaliștilor care l-au întrebat despre aceste teste obligatorii că „avem în discuție la nivelul Institutului Național de Sănătate Publică, urmând să propunem CNSU și Guvernului o astfel de decizie”. Tătaru nu a făcut alte precizări legate de această decizie, dar a spus că, dacă propunerea va fi aprobată, costurile pentru aceste teste vor fi susținute de cei care sunt vizați de această măsură.

Întrebat și despre un nou lockdown (închiderea unor activități comerciale și servicii publice, precum și limitarea circulației persoanelor fizice), ministrul Sănătății a declarat:

„Eu nu mă aștept la lockdown, aștept ca toată lumea să respecte regulile. Noi nu cerem decât respectarea normelor de reluare a activității, pentru menținerea la un platou de 1.500, iar după această lună cu multe provocări, de la mijlocul lunii octombrie să ajungem și la scăderea numărului de cazuri. Dacă nu respectăm acele lucruri, vom vedea cum ajungem la 2.000 de cazuri.”

DISTRIBUIE