duminică, 29 ianuarie 2023
Informația fără granițe


Minore românce obligate să se prostitueze în UK, Germania și Elveția. Erau recrutate prin metoda „Loverboy”

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Din România Știri - marți, 12 ianuarie 2021 Etichete: , , , , ,

O anchetă desfășurată de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. din județul Călărași a dus la descoperirea unei rețele de proxeneți care recruta minore pentru a le obliga apoi să se prostitueze în Marea Britanie, Germania și Elveția. Polițiștii au efectuat percheziții luni, 11 ianuarie 2021, la domiciliul mai multor suspecți și au dus la secția de poliție 9 persoane, dintre care una va fi reținută pentru 24 de ore.

Din primele informații reiese că este vorba despre o rețea de proxeneți care recruta de ani de zile, prin înșelăciune, tinere fete din țara noastră pe care le duceau apoi în alte țări unde le exploatau pentru profitul grupării infracționale.

„Din cercetări au reieșit indicii că, începând cu anul 2015 şi până în prezent, cei în cauză ar fi recrutat, prin metoda „Loverboy”, mai multe tinere, pe care le-ar fi exploatat sexual, prin obligarea la practicarea prostituției sau le-ar fi determinat și facilitat practicarea prostituției pe teritoriul Germaniei, Elveției și Marii Britanii”, informează Poliția Română printr-un comunicat de presă.

Banii și telefoanele mobile confiscate de polițiști de la membrii grupării de proxeneți.

Anchetatorii au efectuat în cursul zilei de ieri 4 percheziții domiciliare în județul Călărași la locuințele unor membri ai grupării de unde au ridicat 45.530 de lei, 7.740 de euro, 5 telefoane mobile și un autoturism în valoare de 35.000 de euro. Polițiștii din Călărași, în colaborare cu DIICOT, au executat, de asemenea, 9 mandate de aducere, iar o persoană a fost reținută pentru 24 de ore și urmează să fie prezentată Tribunalului Călărași cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism.

„Pentru documentarea cauzei, a fost utilizat sprijinul EUROPOL, prin care s-a efectuat schimbul de informații cu partenerii din Marea Britanie, Germania şi Elveţia, precum şi al EUROJUST, prin intermediul ordinelor europene de anchetă”, se mai precizează în comunicat.