fbpx
duminică, 26 iunie 2022
Informația fără granițe


Moartea fulgerătoare a unui tânăr român din străinătate. Gabriel avea 25 de ani când inima lui a încetat să mai bată

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 12 decembrie 2020

Au trecut numai două zile de când am scris despre Marian, un tânăr român care la numai 27 de ani a decedat în Marea Britanie și astăzi, din nefericire, o altă veste tristă ne-a fost adusă la cunoștință de rudele lui Gabriel, 25 de ani, mort la Londra în urma unui infarct suferit la locul de muncă.

Gabriel Rusu, Gibilan ( Gibi) cum îl numeau prietenii, era din comuna Burcioaia, județul Vrancea. Despre el ne-a povestit Georgiana, sora băiatului român:

„A luat singur viața în piept imediat cum a terminat liceul și a plecat la muncă în Cehia, în Slovacia, ca mai apoi să ajungă în Anglia. Îi plăcea tare mult în Anglia, își iubea locul de muncă, lucra la o firmă de construcții. Era cel mai darnic băiat, se lăsa pe el pentru a ajuta alte persoane, dar joi, 3 decembrie 2020, la locul de muncă a suferit un infarct. Colegii l-au găsit târziu, cam la o jumătate de oră, lucra singur în momentul când i s-a făcut rău. A fost dus la spital unde s-a stins din viață luni, 7 decembrie. Dumnezeu probabil l-a iubit mult și l-a luat la el… În urmă cu câteva luni, Gabriel și-a salvat la muncă doi colegi care au fost prinși sub dărâmături, dar pe el nu a avut cine să îl salveze… Viața este foarte nedreaptă, încă nu pot crede că este adevărat ceea ce i s-a întâmplat. Dorința lui era să își construiască o căsuță, pentru asta strângea bani”, ne-a spus sora băiatului.

- Continuarea articolului după publicitate -

Gabriel nu se știa bolnav și nimeni nu auzise să se plângă vreodată că ar fi bolnav de ceva anume, moartea lui i-a surprins pe toți cei care îl cunoșteau. „Pentru noi vei rămâne mereu cel mai bun prieten, mereu cu zâmbetul pe buze și care era în stare să renunțe la pâinea lui pentru a ne întinde nouă o mână de ajutor. Nu te vom uita niciodată, dragul nostru Gibilan!”, este mesajul prietenilor săi.

Gabriel Rusu, decedat la Londra, la vârsta de 25 de ani. Sursa foto: arhiva personală

Despre Gabriel numai cuvinte frumoase are și șeful lui, de la firma la care lucra:

„Gabriel Rusu s-a alăturat echipei mele în anul 2016 și primul proiect la care a lucrat cu noi a fost pentru Barratts, în Wembley. La acel prim loc de muncă a format prietenii cu oameni care l-au ajutat apoi să-și perfecționeze abilitățile. A lucrat la multe proiecte mari în jurul Londrei, proiecte precum Vista, London Dock, Upton Gardens, Elephant Park și, mai recent, Finsbury Tower. Gabriel a fost genul de persoană despre care pot spune că sunt mândru că a lucrat în echipa mea. A sărit mereu în ajutorul celorlalți, a salvat doi muncitori răniți grav într-un accident de muncă, un adevărat erou. Ne va fi dor de tine, Gabi.”

Pentru Gabriel colegii au organizat o strângere de fonduri, cu scopul de a pune la dispoziția familiei îndurerate banii necesari pentru repatrierea trupului neînsuflețit. Băiatul va fi dus în țară și înmormântat în pământul natal, mama sa se află deja la Londra pentru a fi alături de băiatul ei în această ultimă călătorie. O mamă care nu poate fi decât mândră de copilul ei, apreciat, respectat și iubit de toți cei din jurul său.

Cine are posibilitatea și dorește să doneze în amintirea celui care a fost Gabriel Rusu, o poate face aici.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi