marți, 30 mai 2023
Informația fără granițe


Moș Crăciun arestat: A jefuit o bancă apoi a aruncat banii trecătorilor strigând „Crăciun fericit tuturor!”

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - joi, 26 decembrie 2019 Etichete: , , , , , ,

Pare o scenă din filmul serial spaniol „Fabrica de bani”, sau cel puțin de acolo poate s-a inspirat cetățeanul american care, în aceste zile, a jefuit o bancă în Statele Unite ale Americii și odată ajuns în stradă a aruncat banii în aer strigând: „Crăciun fericit!” În jurul său mâini rapide au făcut să dispară repede bancnotele împrăștiate în aer. O parte din bani au fost recuperați, multe mii de euro însă au dispărut în buzunarele trecătorilor scrie Daily mail.

S-a întâmplat în Denver, capitala statului Colorado. Un bărbat în vârstă de 65 de ani, cu părul alb și barbă, David Wayne Oliver, a decis să fie un Moș Crăciun original riscându-și libertatea. Conform celor povestite de un martor, bărbatul a ieșit din bancă și a început să arunce cu bani „peste tot”. „A început să scoată bani din geantă și să arunce cu ei în aer, în timp ce striga Crăciun fericit!”, a spus Dion Pascale pe un post de televiziune, adăugând că bărbatul „a mers apoi încet, ca și cum știa că îl vor aresta”.

Într-adevăr, la scurt timp după acest episod, polițiștii l-au găsit pe Oliver într-o cafenea. Acesta era liniștit și neînarmat. De fapt, angajații de la Academy Bank din Colorado Springs unde hoțul „Moș Crăciun” a intrat și i-a amenințat pe cei prezenți, nu au putut spune dacă acesta a avut o armă în momentul jafului.

Bărbatul a fost arestat și se află într-o închisoare din El Paso. El nu-și poate plăti cauțiunea fixată la 10.000 de dolari, iar audiența în fața judecătorului va avea loc astăzi, joi, 26 decembrie.

Între timp, o parte din bani au fost returnați, dar autoritățile declară că multe mii de euro nu au mai fost recuperate. Între timp, știrea difuzată pe canalele sociale a făcut senzație în întreaga lume. Mulți oameni îl felicită pe Oliver pentru gestul său și cer eliberarea sa imediată.

 

„Casa de Papel” (cu titlul „Fabrica de bani” în română) este un serial de televiziune spaniol unde opt hoți se baricadează în Monetăria Regală a Spaniei și tipăresc sute de milioane de euro. Într-o scenă din film aceștia aruncă cu bani trecătorilor câștigând simpatia și susținerea opiniei publice.

DISTRIBUIE