luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Moș Crăciun arestat: A jefuit o bancă apoi a aruncat banii trecătorilor strigând „Crăciun fericit tuturor!”

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - joi, 26 decembrie 2019 Etichete: , , , , , ,

Pare o scenă din filmul serial spaniol „Fabrica de bani”, sau cel puțin de acolo poate s-a inspirat cetățeanul american care, în aceste zile, a jefuit o bancă în Statele Unite ale Americii și odată ajuns în stradă a aruncat banii în aer strigând: „Crăciun fericit!” În jurul său mâini rapide au făcut să dispară repede bancnotele împrăștiate în aer. O parte din bani au fost recuperați, multe mii de euro însă au dispărut în buzunarele trecătorilor scrie Daily mail.

S-a întâmplat în Denver, capitala statului Colorado. Un bărbat în vârstă de 65 de ani, cu părul alb și barbă, David Wayne Oliver, a decis să fie un Moș Crăciun original riscându-și libertatea. Conform celor povestite de un martor, bărbatul a ieșit din bancă și a început să arunce cu bani „peste tot”. „A început să scoată bani din geantă și să arunce cu ei în aer, în timp ce striga Crăciun fericit!”, a spus Dion Pascale pe un post de televiziune, adăugând că bărbatul „a mers apoi încet, ca și cum știa că îl vor aresta”.

- Continuarea după publicitate -

Într-adevăr, la scurt timp după acest episod, polițiștii l-au găsit pe Oliver într-o cafenea. Acesta era liniștit și neînarmat. De fapt, angajații de la Academy Bank din Colorado Springs unde hoțul „Moș Crăciun” a intrat și i-a amenințat pe cei prezenți, nu au putut spune dacă acesta a avut o armă în momentul jafului.

Bărbatul a fost arestat și se află într-o închisoare din El Paso. El nu-și poate plăti cauțiunea fixată la 10.000 de dolari, iar audiența în fața judecătorului va avea loc astăzi, joi, 26 decembrie.

Între timp, o parte din bani au fost returnați, dar autoritățile declară că multe mii de euro nu au mai fost recuperate. Între timp, știrea difuzată pe canalele sociale a făcut senzație în întreaga lume. Mulți oameni îl felicită pe Oliver pentru gestul său și cer eliberarea sa imediată.

- Continuarea după publicitate -

 

„Casa de Papel” (cu titlul „Fabrica de bani” în română) este un serial de televiziune spaniol unde opt hoți se baricadează în Monetăria Regală a Spaniei și tipăresc sute de milioane de euro. Într-o scenă din film aceștia aruncă cu bani trecătorilor câștigând simpatia și susținerea opiniei publice.