marți, 26 septembrie 2023
Informația fără granițe


Muncitor român din Spania, acuzat că a furat 8,5 kg de argint pur de la firma la care lucra de 17 ani

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - luni, 5 iunie 2023 Etichete: , , , , ,

Un bărbat de origine română, în vârstă de 46 de ani, a fost arestat pentru furtul a aproximativ 8,5 kilograme de argint pur de la firma la care lucra, potrivit autorităților spaniole citate de publicația Ser.

Conaționalul nostru, care a fost angajat al companiei timp de 17 ani, vindea apoi argintul furat la magazine specializate în cumpărarea de aur și metale prețioase.

Investigația a fost inițiată în urma inspecțiilor efectuate la magazinele care se ocupă cu cumpărarea și vânzarea obiectelor din aur și alte metale prețioase.

În urma controalelor de rutină, polițiștii au descoperit că bărbatul vânduse numeroase plăcuțe de argint în diferite astfel de locații începând cu luna noiembrie a anului trecut.

O parte din argintul furat de muncitorul român.

Bărbatul român lucra la o companie care se ocupă cu fabricarea și prelucrarea sticlei plate. În urma investigațiilor, s-a stabilit că de la sfârșitul anului trecut acesta sustrăgea argint, pe care îl vindea ulterior în casele de amanet.

Argintul pur este un metal cu o înaltă conductivitate electrică și termică și are un preț considerabil pe piață – în jur de 800 de euro. Aproximativ 70% din producția mondială de argint este utilizată în scopuri industriale, iar restul de 30% este folosit în scopuri monetare și în orfevrărie.

- Continuarea după publicitate -

Argintul este, de asemenea, folosit în industria chimică ca un catalizator în reacțiile de oxidare și în procesele de montaj, datorită proprietăților sale de conducere a căldurii.

Materialul este folosit și în aliaje pentru sudură, contacte electrice și baterii electrice de argint-zinc de înaltă capacitate.

Poliția continuă investigațiile pentru a stabili dacă acesta a avut complici și pentru a determina întregul impact al acestor acțiuni asupra companiei afectate.

O altă parte din argintul furat de român.

- Continuarea după publicitate -

Până în prezent, prejudiciul este estimat la peste 6.800 de euro, valoarea de piață a argintului sustras. În urma arestării, bărbatul se află acum în arest preventiv, așteptând procesul.

DISTRIBUIE