vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Muncitor român mort în Spania la locul de muncă. Lovit în plin de vârful unui copac tăiat de un coleg

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - sâmbătă, 18 martie 2023 Etichete: , , , , , ,

Un lucrător silvic de naționalitate română a murit în dimineața zilei de sâmbătă, 18 martie 2023, în comuna spaniolă Panton din provincia Lugo (comunitatea autonomă Galicia), în timp ce era implicat în tăierea unui arbore de eucalipt.

După cum relatează publicația locală La Voz de Galicia, tragicul eveniment a avut loc în jurul orei 10 dimineața, în satul Lornis, aparținând parohiei San Xoan de Fronton.

- Continuarea după publicitate -

Victima a fost lovită în plin de vârful unui arbore care tocmai fusese tăiat de un coleg. Lovitura în cap a provocat moartea instantanee a conaționalului nostru.

Românul era rezident – ca și colegul său vinovat din culpă de moartea sa – în localitatea A Estacion din comuna A Pobra do Brollon, situată în regiunea Monforte.

De la sosirea lor în această zonă, amândoi lucrătorii silvici, care lucrau ca liber profesioniști, au desfășurat activități de tăiere a arborilor și defrișare a terenurilor în diferite locuri din zonă, comandate de companii și persoane fizice.

- Continuarea după publicitate -

În ultima perioadă, ei fuseseră angajați de o fabrică de cherestea din Ferreira, localitatea cea mai importantă a comunei Panton. Accidentul fatal a avut loc într-o plantație de arbori de eucalipt, situată la aproximativ trei sute de metri de cele mai apropiate case din Lornis.

În momentul incidentului, victima se afla pe o cărare din apropierea locului de doborâre, unde tocmai își ascuțea lanțul drujbei pentru a-și continua lucrul, așa cum au relatat localnicii din Lornis ajunși primii la locul tragediei.

Imediat ce a fost alertat, serviciul 112 a mobilizat o ambulanță cu echipaj medical de urgență, însă la sosirea acesteia la fața locului lucrătorii sanitari nu au putut face altceva decât să constate decesul românului.

„A avut încredere și nu a crezut că va ajunge la el (copacul tăiat de coleg – n.r.). Dacă ar fi fost cu colegul său, nu i s-ar fi întâmplat”, a dezvăluit în galiciană unul dintre localnicii care au fost martori ai nefericitului accident.

Activitatea silvică a fost efectuată într-o zonă din proximitatea autostrăzii LU-P-4103 care leagă localitatea Ferreira de Panton de lacul de acumulare Santo Estevo do Sil, un drum cu numeroase priveliști pitorești și atracții culturale locale.

- Continuarea după publicitate -